Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: Ετοιμάζουν την επέμβαση οι ΗΠΑ - Θα δώσουν όπλα στους "αντικαθεστωτικούς"

02.05.2013 | 23:12
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Ομπάμα επανεξετάζει την αντίθεσή της στο να δοθούν όπλα στους Σύρους αντάρτες, αλλά δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για το αν η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ξανασκέφτεται τον εξοπλισμό των ανταρτών, ο Χέιγκελ απάντησε: "Ναι". Στην ερώτηση γιατί, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αποκρίθηκε: "Κοιτάς και ξανασκέφτεσαι όλες τις επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνεις ή ότι θα το κάνεις".

Αυτά δήλωσε ο Χέιγκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος σημείωσε ότι οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να στηρίζεται σε "πολύ υψηλής ποιότητας στοιχεία" τα οποία θα ήταν αποδεκτά σε ένα δικαστήριο. 

Οι ΗΠΑ στέλνουν μέχρι σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια και όχι όπλα στους αντάρτες.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε οπουδήποτε. Είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ.

"Δεν έχουμε προμηθεύσει όπλα στους αντάρτες έως σήμερα, αλλά ουδέποτε είπαμε πως δεν θα το κάνουμε", είπε ο βρετανός υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού του, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι αυτό "συζητείται εδώ και μήνες. Ενώ βλέπουμε περισσότερη αιματοχυσία και πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, είπα ότι εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Πριν λάβουμε μια απόφαση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα βελτιώσει πράγματι την κατάσταση παρά θα την κάνει πιο δύσκολη και πιο αιματηρή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πόλεμος που έρχεται και η Ελλάδα - Ποια είναι η θέση της, τι ζήτησαν οι ΗΠΑ - BIΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ: Ο "εμφύλιος" του Αλλάχ - Αντικαθεστωτικοί εναντίον Χεζμπολάχ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ