Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Euromil: Τούρκος με διαβατήριο του ψευδοκράτους επιχείρησε να λάβει μέρος στο συνέδριο της Αθήνας

21.03.2016 | 20:41
Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι αξιωματικοί επιχειρούν να περιλάβουν αξιωματικούς από το ψευδοκράτος σε επίσημες αποστολές τους στην Ελλάδα.
Σήμερα είχαμε τον Τούρκο Αστυνομικό που ήρθε στη Χιο σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών με διαβατήριο του ψευδοκράτους. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά. 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Onalert.gr πρόκειται για συστηματική προσπάθεια που είναι συνεχής. Το ίδιο είχε επιχειρηθεί πριν από ένα χρόνο στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Euromil στην Ελλάδα.
Το 111ο Presidium Meeting του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων EUROMIL έγινε στις 17 και 18 Απριλίου στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική αποστολή που συμμετείχε ως παρατηρητής, περιλάμβανε και έναν απόστρατο αξιωματικό ο οποίος προερχόταν από το ψευδοκράτος.

Όταν επρόκειτο να αρχίσουν οι κυρίως εργασίες του συνεδρίου ο Τουρκοκύπριος αναγνωρίστηκε άμεσα από τους Κύπριους αξιωματικούς που ενημέρωσαν τους Έλληνες της Ανεξάρτητης Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και μαζί έθεσαν θέμα για την τουρκική αποστολή στον πρόεδρο του Euromil Emmanuel Jacob.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΑΝΕΑΕΔ Γιώργο Ροϊδη ο τότε αναπληρωτής υπουργός άμυνας Νίκος Τόσκας, ο οποίος επρόκειτο να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο, και αποφάσισε να μην παρευρεθεί.

Το συνέδριο κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα. Τελικά ο πρόεδρος του Euromil διάβασε μια δήλωση ότι αναγνωρίζουν μόνο υπαρκτά κράτη και πως δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος και ούτε δέχονται μέλη από τα κατεχόμενα.

Οι Τούρκοι βλέποντας πως πάνε να δυναμιτίσουν το συνέδριο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν κακήν κακώς και τελικά επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Αθήνας.

Ωστόσο το περιστατικό είχε και συνέχεια. Ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου αποστράτων Ahmet Zengin, επιστρέφοντας στη χώρα του έκανε επιστολή στον τότε ηγέτη του ψευδοκράτους Derviş Eroğlu ότι δήθεν μέσα στην Αθήνα κατόρθωσαν να νικήσουν τους Έλληνες και ο τουρκοκύπριος με το μανδύα του τουρκικού σωματείου κατάφερε λάβει μέρος στο συνέδριο.

Ο ισχυρισμός δεν ισχύει, καθώς η υπογράφουσα ήταν παρούσα και παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα, ενώ είχε συνομιλίες και με την τουρκική πλευρά. 

Ο Derviş Eroğlu απάντησε δίνοντας συγχαρητήρια για τους "αγώνες τους".Η επιστολή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού συλλόγου. Μήπως θα πρέπει οι ελληνικές και Κυπριακές οργανώσεις - μέλη του Euromil να λάβουν οριστικά μέτρα σχετικά με το θέμα;  

Ο Τουρκοκύπριος απόστρατος (αριστερά στη φωτο) μαζί με τους Τούρκους παρακολουθούν μέρος του συνεδρίου. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ