Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστίες Άσαντ στη Ρωσία για την υποστήριξή της

18.09.2013 | 16:49
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε  την Ρωσία για την υποστήριξή της προς την χώρα του απέναντι στην "άγρια επίθεση της οποίας αποτελεί στόχο", κατά την συνάντησή του με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Με αφορμή την συνάντηση αυτή, ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία αντιτίθεται στην απειλή για μια προσφυγή στην βία κατά της Συρίας αν η Δαμασκός δεν εγκαταλείψει το χημικό της οπλοστάσιο, μπορεί να συμβάλει να αποκατασταθεί "μια πραγματική παγκόσμια ισορροπία".

"Ο πρόεδρος Άσαντ εξέφρασε κατά την συνάντηση τις ευχαριστίες του στην Ρωσία για τις θέσεις της με τις οποίες υποστηρίζει την Συρία απέναντι στην άγρια επίθεση, της οποίας αποτελεί στόχο, και απέναντι στην τρομοκρατία που υποστηρίζεται από δυτικές, περιφερειακές και αραβικές χώρες", πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

"Οι ρωσικές θέσεις για την συριακή κρίση γεννούν την ελπίδα μιας νέας παγκόσμιας ισορροπίας", πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος, σύμφωνα με την συριακή τηλεόραση.

Ο Ριάμπκοφ, ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ στην Δαμασκό, κατηγόρησε για "προκατάληψη" τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού, και σημείωσε ότι είχε δεχθεί από την Δαμασκό στοιχεία που στηρίζουν την θέση ότι πρόκειται για "προβοκάτσια" των ανταρτών. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ