Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35 και S-400 στην Τουρκία: Πότε θα γίνουν οι παραδόσεις

25.10.2018 | 10:50
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με το μέλλον των δύο μεγαλεπήβολων εξοπλιστικών προγραμμάτων της Άγκυρας. Ο Ακάρ δήλωσε πεπεισμένος ότι η Τουρκία θα παραλάβει κανονικά τόσο τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 από την Ρωσία, όσο και τα αμερικανικά stealth μαχητικά F-35, παρά τη δια νόμου απαγόρευση της παράδοσης τους από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Μάλιστα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας έδωσε και ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παραδοθούν αμφότερα τα νέα οπλικά συστήματα στην Τουρκία. Πότε θα παραλάβει η Τουρκία τους ρωσικούς S-400 και πότε θα γίνει η επόμενη παράδοση των μαχητικών F-35. Τι δήλωσε ο Ακάρ για τις εργασίες στην αεροπορική βάση της Μαλάτιας.

 Η εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

«Οι εργασίες για την εγκατάσταση θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2019. Τώρα προσλαμβάνουμε προσωπικό. Το προσωπικό που θα επιλεγεί θα μεταβεί στη Ρωσία για εκπαίδευση στις αρχές του 2019, θα πάρει τις απαραίτητες γνώσεις εκεί και μετά θα επιστρέψει για να εργαστεί», επεσήμανε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός εξήγησε παράλληλα ότι η Άγκυρα συνεχίζει κανονικά με την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και ένα τρίτο και ένα τέταρτο αεροσκάφος θα παραδοθούν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2019.

Αναφερόμενος στη διχοτόμηση της Άγκυρας με τις ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία S-400, ο Akar είπε ότι, αν ληφθεί υπόψη το σημερινό πολιτικό κλίμα και η στρατιωτική κατάσταση που αντιμετωπίζει μια τέτοια δυσμενή σειρά ξανά, ήταν εξαιρετικά απίθανο.

Μιλώντας για το αεροδρόμιο της Malatya, όπου θα σταθμεύσουν τα F-35, ο Ακάρ ανέφερε ότι οι εργασίες για την διαμόρφωση των εγκαταστάσεων συνεχίζονται χωρίς πρόβλημα.

"Το έργο θα γίνει σύμφωνα με το σχέδιο", ανέφερε ο Ακάρ.

Πηγή Daily Sabah

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ