Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35 vs Rafale: Τι συμβαίνει όταν τα δύο υπερμαχητικά αναμετρούνται - ΒΙΝΤΕΟ

22.07.2018 | 09:00
Το αμερικανικό F35 και το γαλλικό Rafale είναι δύο από τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Και τα δύο αεροπλάνα μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλούς ρόλους. Αυτοί περιλαμβάνουν επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής, επίθεση σε χερσαίους στόχους και την αναγνώριση. Παρά τους παρόμοιους στόχους τους, αυτά τα αεροσκάφη είναι εξαιρετικά διαφορετικά, όχι μόνο στον σχεδιασμό, αλλά και στην κατασκευή τους και ακόμη τη φιλοσοφία πίσω από αυτά. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ποιο αεροσκάφος θα επικρατούσε σε μία μεταξύ τους αναμέτρηση.

Το F-35 εισήχθη για πρώτη φορά το 2015. Έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα 280 jets όλων των παραλλαγών με κόστος μονάδας 85+ εκ. $.

Από την άλλη πλευρά, ο Rafale κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001. Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί περίπου 164 αεριωθούμενα. Το κόστος ανά μονάδα ανέρχεται στα περίπου 70 εκ. $.

Το F-35 έχει σχεδιαστεί για να έχει χαμηλή διατομή ραντάρ με τη βοήθεια απορροφητικών υλικών. Από την άλλη, το Rafale δεν έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ικανότητα stealth.

Το F-35 ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία ραντάρ και επικοινωνιών. Θα είναι επίσης το πρώτο μαχητικό που διαθέτει δυνατότητα σύζευξης μέσω δορυφόρου. Από την άλλη πλευρά, το Rafale είναι εξοπλισμένο με radar παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης Thales RBE2.

Και τα δύο αεροσκάφη είναι εξίσου εξοπλισμένα με βλήματα κατά στόχων εντός και πέραν του οπτικού ορίζοντα. Το F-35 είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο GAU-22 / A 25 χιλ. Το αεροσκάφος έχει δύο διαμερίσματα εσωτερικής αποθήκευσης όπλων και 6 εξωτερικούς πυλώνες ανάρτησης όπλων με ωφέλιμο φορτίο 9 τόνων. Από την άλλη πλευρά, το Rafale μπορεί να μεταφέρει φορτία άνω των 9 τόνων στα 14 σημεία εξωτερικής ανάρτησης.

Η σειρά των όπλων τους περιλαμβάνει βλήματα αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους, αέρος-επιφανείας, κατευθυνόμενες και μη κατευθυνόμενες βόμβες. Για μια στρατηγική αποστολή το Rafale μπορεί να μεταφέρει το πυρηνικό standoff βλήμα Storm Shadow.

Δείτε σε βίντεο ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εντυπωσιακές εικόνες από την δράση τους:
Με πληροφορίες από Πτήση και Διάστημα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ