Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35: Καρέ-καρέ το υπερατλαντικό ταξίδι των πρώτων αεροσκαφών - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

07.06.2018 | 12:45
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-06-07 12:45:26
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-06-07 11:25:26


Έφτασαν και παραδόθηκαν στην Βρετανία τα πρώτα τέσσερα F-35. Τα πανάκριβα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, άγγιξαν το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου στο Νόρφολκ.

Τα τέσσερα πρώτα από τα αεριωθούμενα υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Βρετανίας πέταξαν από την αμερικανική βάση Beaufort της Νότιας Καρολίνας, διασχίζοντας τον Ατλαντικό για να εγκατασταθούν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προσγείωση στην βάση Marham στο Νόρφολκ, που θα είναι η έδρα των F-35, πραγματοποιήθηκε δύο μήνες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας, ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφορά για την αγορά 48 εξελιγμένων αεροσκαφών F-35, κατά την διάρκεια της επόμενης δεκαετία, έχει δεχθεί πυρά αναφορικά με το μεγάλο κόστος του.

Οι εκθέσεις έχουν δείξει ότι το πραγματικό κόστος κάθε αεροσκάφους ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια λίρες, όταν ληφθεί υπόψιν ο ανεφοδιασμός και η συντήρηση τους.

Ο Αρχηγός της Βρετανικής ΠΑ, Πτέραρχος Sir Stephen Hillier, δήλωσε: "Αυτή ήταν μια ιστορική μέρα, αυτό είναι το μέλλον της αεροπορικής μας δύναμης για τις επόμενες δεκαετίες."

Δείτε καρέ-καρέ το υπερατλαντικό ταξίδι των βρετανικών F-35:

Η απογείωση από την Αμερική


Η πτήση πάνω από τον ατλαντικό:
Τα τέσσερα F-35 συνοδευόμενα με το ανεφοδιαστικό αεροσκάφος
Η άφιξη στο Νόρφολκ

Με πληροφορίες από Mirror.co.uk , Save the Royal Navy

 

ΣΧΟΛΙΑ