OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Φερχόφσταντ: Να αναλάβει η Ευρώπη τα ελληνο-τουρκικά σύνορα

30/01/2016 - 22:27
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια: Ιωάννα Ηλιάδη 

Να αναλάβει ευρωπαϊκή δύναμη τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων προτείνει ο Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Την απίστευτη αυτή δήλωση μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο BELGA με τίτλο «Ας αφήσουμε την Ευρώπη να αναλάβει τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών συνόρων».
Ο ευρωπαίος ηγέτης που «εξίσωσε» εφοπλιστές και Έλληνες στρατιωτικούς επανέρχεται σε νέα κατορυώματα. Αυτή τη φορά προτείνει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δημιουργήσουν αμέσως ένα νέο μηχανισμό που θα αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση «τα 3 δις. ευρώ των ενισχύσεων, που υποσχέθηκε η ΕΕ στην Τουρκία, να διατεθούν ως άμεση χρηματοδοτική στήριξη για τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα που βρίσκονται, ώστε να μην αποπειρώνται πλέον τη διέλευσή τους προς την Ευρώπη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν επιτυγχάνει να παρακολουθεί τα εξωτερικά της σύνορα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σώματος ακτοφυλακής και συνοριοφυλάκων, το οποίο όμως θα απαιτήσει νέα νομοθεσία που θα πάρει χρόνο, ο Guy Verhofstadt εκτιμά ότι μπορεί να αναληφθεί άμεση δράση: Σύμφωνα με τις Συνθήκες, τα κ-μ μπορούν να θεσπίσουν μια European Rapid Refugee Emergency Force (ERREF), χωρίς να χρειαστούν νέοι κανόνες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Φεβρουαρίου θα μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση.

Ο νέος αυτός μηχανισμός, αποτελούμενος από 2.000 άτομα από όλα τα κράτη-μέλη, θα αναλάβει άμεσα τον έλεγχο των συνόρων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και την καταγραφή των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής.

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εισροή προσφύγων, η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία με την Τουρκία, η οποία πρόκειται να λάβει 3 δις. €, τα οποία ο Guy Verhofstadt προτείνει «να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της κατάστασης στα στρατόπεδα προσφύγων. Από αυτά, το 1 δις. θα μπορούσε να διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τα υπόλοιπα 2 δις. να δαπανηθούν για την άμεση στήριξη των προσφύγων επί τόπου».

«Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν από τα στρατόπεδα και επιχειρούν μια επικίνδυνη διαδρομή, είναι το γεγονός ότι πρέπει να επιβιώσουν εκεί με επτά δολάρια το μήνα. Αν αυξήσουμε αυτό το ποσό, θα μπορέσουν οι ίδιοι να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους στα στρατόπεδα», δήλωσε ο Βέλγος ευρωβουλευτής.

Tags: FRONTEXΒΕΛΓΙΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Χεζμπολάχ - Κασέμ
Uncategorized

Απειλές Κατζ κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ: «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Θα σας στείλουμε στα βάθη της κόλασης»

02/04/2026 - 17:58
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Τέσσερις νεκροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια πολυκατοικίας στη Χάιφα

PULS: «Έπεσαν οι υπογραφές» στην ΓΔΑΕΕ για την προμήθεια των προηγμένων ισραηλινών ΠΕΠ

Ιράν: «Έτοιμη η απάντηση μας στις προτάσεις για εκεχειρία – Ασύμβατες οι διαπραγματεύσεις με τελεσίγραφα»

Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε από τη Ρωσία τον έλεγχο περιοχών του μετώπου στα νοτιοανατολικά και ανατολικά

Στενά του Ορμούζ: 15 πλοία πέρασαν το τελευταίο 24ωρο μετά από ειδική άδεια του Ιράν

Το Ιράν καταγγέλλει τον ΔΟΑΕ ότι «ενθαρρύνει» τις επιθέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ σε εν λειτουργία πυρηνικές εγκαταστάσεις

Συντριβή An-26 στην Κριμαία: Ανώτατος διοικητής του Βόρειου Στόλου μεταξύ των νεκρών

Νοβοροσίσκ: Επιδρομές ουκρανικών drones σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές

Top News

O Παναγιώτης Κουτσουμπής έκανε πάρτι στο μαγαζί του στο Κολωνάκι για τα 5 χρόνια λειτουργίας

Ιωάννα Τούνη: Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε το παρασκήνιο της σύλληψής της - «Τα νεύρα της είχαν διαλυθεί»

Καιρός Πάσχα: Βροχές και καταιγίδες από το Μεγάλο Σάββατο - «Θα μοιάζει περισσότερο με χειμώνα»

«Η Κατερίνα Καινούργιου έχει χάσει ήδη το 80% από τα κιλά που πήρε», αποκάλυψε ο γιατρός της, Αλέξανδρος Τζεφεράκος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert