Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοροδιαφυγή: Που πραγματικά γίνεται και πόσο απλά μπορείς να την "σκανάρεις"!

23.07.2015 | 12:19

Συζήτηση δεκαετιών για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Η οποία πάντα επικεντρωνόταν και επικεντρώνεται στην “μαρίδα”. Στις αποδείξεις που θα πρέπει να “κόβουν” ακόμη και οι “μικρο-επαγγελματίες”. Όμως η πραγματική γάγγραινα της φοροδιαφυγής δεν είναι αυτή.

Που είναι η πραγματική φοροδιαφυγή;

Ο Άγης Βερούτης στο Capital.gr τα λέει απλά:

“Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται στα τριγωνικά τιμολόγια των πολυεθνικών που πουλάνε σε διπλή τελική τιμή απ' όσο οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, και εμφανίζουν 1% κερδοφορία!
Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται στα βυτία δήθεν εξαγωγής καυσίμων που βγαίνουν άδεια από τα σύνορα, και γυρνάνε άδεια, ενώ το καύσιμο διατίθεται σε ανυποψίαστους καταναλωτές ή ακόμα και πρατηριούχους ως να ήταν φορολογημένο.
Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται από τους μεγαλοκαρχαρίες, και όχι τη μαρίδα που κυνηγάνε όλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες!
Για να πιαστεί η μεγάλη φοροδιαφυγή, απαιτούνται 40 από τα λεγόμενα "Σκάννερ” στους συνοριακούς σταθμούς και λιμάνια, τα οποία κοστίζουν 500 χιλιάρικα το καθένα, και θα αποσβένονταν σε 10 ημέρες από το Ελληνικό Κράτος! Συνολικό κόστος λιγότερο από 25 εκατομμύρια ευρώ! Γελοία πράματα δηλαδή!
Με 40-50 σκάννερ φορτηγών, θα κόβαμε μεμιάς το 1/3 της φοροδιαφυγής, ίσως και παραπάνω, αν δούλευαν σε αυτά κάτω από κάμερες του εσωτερικού ελέγχου, όπως ελέγχονται συνέχεια οι κρουπιέρηδες στα καζίνα, που περνάνε πολλά χρήματα από τα χέρια τους.
Για να πιαστεί η μεγάλη φοροδιαφυγή, απαιτούνται έλεγχοι και αντιστοίχιση των τραπεζικών υπολοίπων των φυσικών και νομικών προσώπων στις φορολογικές δηλώσεις και τα ταμειακά τους υπόλοιπα. Θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο, και κυρίως δεν θέλει κούφια λόγια και απειλές!
Αν κάποιος σας ξαναπεί για πάταξη της φοροδιαφυγής με ελέγχους στις λαϊκές, στις καφετέριες και στα τυροπιτάδικα, να ξέρετε ότι σας κοροϊδεύει συνειδητά, και ότι δεν σκοπεύει να πιάσει τίποτα”.

Χρειάστηκαν χρόνια πολλά για να αποκτήσουμε αυτά τα οχήματα -σκάνερ. Εδώ κι ένα έτος άρχισαν να “επιχειρούν”. Αποτελέσματα;


“Σε διάστημα μόλις ενός έτους από την παράδοση των τριών κινητών οχημάτων ανίχνευσης παράνομων φορτίων με ακτίνες Χ (ZBV) στο Λιμενικό Σώμα, οι κινητές μονάδες ανίχνευσης της ΟΝΕΧ σημειώνουν αλλεπάλληλες σημαντικές επιτυχίες, βοηθώντας στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας στα μεγάλα λιμάνια της χώρας αλλά και την εξοικονόμηση σημαντικών εσόδων για τη χώρα.
Η συγκεκριμένη προμήθεια του Λιμενικού Σώματος, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης επένδυσης του δημοσίου σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας που απέδωσε καρπούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα οικονομικά οφέλη απο τις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος με τη βοήθεια των ZBV είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την χώρα μας, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνον το λαθρεμπόριο τσιγάρων στέρησε απο τα Δημόσια Ταμεία έσοδα ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ κατά το 2014. Η αποτελεσματικότητα των ZBV, παράλληλα με την πάταξη της σύγχρονης μάστιγας του λαθρεμπορίου τσιγάρων, συνέβαλε καθοριστικά και στην εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.
Στις επιτυχίες που κατέγραψαν οι κινητές μονάδες ανίχνευσης το προηγούμενο διάστημα, περιλαμβάνονται ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ηρωϊνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τον Μάιο, ενώ λίγες μέρες αργότερα εντοπίστηκαν 11.720 πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε καρότσα φορτηγού. Παρόμοιες επιτυχίες κατέγραψε η κινητή μονάδα και στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, ανίχνευσε σε έλεγχο 369 κιλά ηρωίνης κρυμμένα σε φορτηγό, μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική χώρα”.

Συνεπώς ας αφήσουμε την υποκρισία περί φοροδιαφυγής!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ