Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφίες αντίστασης στην Τουρκία της καταστολής

06.06.2013 | 09:36
Η τουρκική αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα και χρησιμοποιεί αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που μετέχει σε ευρεία αντικυβερνητική κινητοποίηση στην Άγκυρα. Όμως η καταστολή δεν δείχνει να κάμπτει τους διαδηλωτές.


Χιλιάδες συνδικαλιστές κατέκλυσαν την πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, όπου διαδηλώνουν με αίτημα την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι που αισθάνονταν ενόχληση απομακρύνθηκαν από την περιοχή με ασθενοφόρα, ενώ το αέριο εισχώρησε στα γειτονικά εστιατόρια, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.
Χιλιάδες Τούρκοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους της χώρας για έκτη ημέρα σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, μετά την καταστολή από την αστυνομία των υπέρμαχων του περιβάλλοντος, οι οποίοι ήταν αντίθετοι στο ξερίζωμα των δέντρων σε ένα πάρκο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο απειλείται από κυβερνητικό σχέδιο ανάπλασης.Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους και περισσότεροι από 2.800 έχουν τραυματιστεί μόνον στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την Σμύρνη από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τουρκικές και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, οι οποίες στον πιο πρόσφατο απολογισμό τους, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, αναφέρονταν σε "περισσότερους από 300" τραυματίες, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ