Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρεγάτες ΜΕΚΟ: Προχωράει ο μίνι εκσυγχρονισμός των τεσσάρων πλοίων

25.04.2018 | 12:34
Σήμα ολοκλήρωσης και των μικρότερων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των άλλων μονάδων του Ελληνικού Στόλου, στην αιχμή του οποίου βρίσκεται εκείνο των φρεγατών ΜΕΚΟ, εξέπεμψε ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για τις τέσσερις φρεγάτες του συγκεκριμένου τύπου ήδη υλοποιείται. Παράλληλα υπογράμμισε την αναπροσαρμογή των πρότζεκτ ενίσχυσης λόγω των ιδιαιτεροτήτων της τρέχουσας συγκυρίας. Διευκρίνισε δε ότι αυτή η αλλαγή θα εξυπηρετήσει τον ευρύτερο ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Ήδη εχει ξεκινήσει το υποπρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ. Και αντιλαμβάνεστε ότι αυτή τη στιγμή υπαρχει επικαιροποίηση όλων των σχεδίων λόγω και των νέων συνθηκών. Γιατί η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο ελληνικά ύδατα. Με την μετατροπή της Ελλάδας σε παραγωγό χώρα ενέργειας αλλά και την λειτουργία του East Med το βεληνεκές του ΠΝ μεγαλώνει.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ήδη από το 2006-7, το Πολεμικό Ναυτικό σχεδίαζε την αναβάθμισή των φρεγατών F-452 «Ύδρα», F-453 «Σπέτσαι», F-454 «Ψαρά» και F-455 «Σαλαμίς». Ωστόσο δεν προχώρησε εντός του προγραμματισμένου χρόνου λόγω των ασφυκτικών -δημοσιονομικά-δεδομένων. Το πρόγραμ­μα αναβάθμισης θα ήταν αντίστοιχο του προγράμματος αναβάθμισης των έξι φρε­γατών Standard. Δηλαδή, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του πλοί­ου, με μικρές βελτιώσεις των οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα των CIWS και του συ­στήματος NSSMS, το οποίο θα αντικαταθίστατο από το σύστημα ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile). Τ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ