Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Φροντιστήριο" Ερντογάν για το "δόγμα Πάγκαλου": "Χωρίς στρατιωτική δύναμη η διπλωματία στο δρόμο"

03.10.2015 | 20:23
«Είναι γεγονός ότι η διπλωματία εάν δεν υποστηρίζεται από ισχυρή στρατιωτική δύναμη θα μείνει στο δρόμο». Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της καθέλκυσης του νέου αρματαγωγού του τουρκικού ναυτικού, το απολύτως λογικό. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι ακόμη και σήμερα και παρά την ήττα των Ιμίων εξκολουθούν κάποιοι -κυρίως οι πολιτικοί- να πορεύονται με το …δόγμα Πάγκαλου. Το οποίο είχε εκφράσει την εποχή της παντοδυναμίας του στο ΥΠΕΞ με τη φράση : “Προτιμώ να έχω δέκα καλούς διπλωμάτες παρά ένα σύνταγμα”. Ίσως όταν πρόκειται για παρτίδα μπριτζ ,αλλά όχι όταν έχεις να διαπραγματευτείς σ΄ αυτή τη γωνιά του πλανήτη.
Η Τουρκία “χτίζει” ένοπλες δυνάμεις δαπανώντας τεράστια ποσά. Δεν τα κάνει όλα σωστά. Δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι όλα θα πετύχουν. Όμως προχωρά μπροστά. Και το κυριότερο; Αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας την δική της αμυντική βιομηχανία.
Στην δική μας χώρα δείχνουμε σαν να θέλουμε…να παραδοθουμε. Το να ασχολείται κάποιος με τις ΕΔ, την αμυντική βιομηχανία και τον εξοπλισμό της χώρας είναι περίπου …έγκλημα. Οι πολιτικοί δεν λένε λέξη για την Άμυνα και τον εξοπλισμό της χώρας . Και τα τελευταία χρόνια είχαμε την ατυχία να έχουμε στρατιωτική ηγεσία η οποία έκανε ασκήσεις επιπέδου …διμοιρίας και τις διαφήμιζε κιόλας, συμβάλλοντας στην θανάσιμη ψευδαίσθηση ότι …όλα πάνε καλά!
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ίχνος…ανησυχίας από πουθενά! Αν κάποιος δεν αναλάβει να αφυπνίσει το σύστημα τα πράγματα σε πολύ λίγο θα ξεφύγουν τελείως.
Η δικαιολογία της κρίσης …μας τελείωσε. Όχι επειδή πέρασε η κρίση ,αλλά επειδή μέσα απ΄ αυτή θα μπορούσαν οι πολιτικοί μας να ξεπεράσουν ταμπού και προκαταλήψεις και να δουν το κομμάτι της Άμυνας και ως κινητηριο μοχλό για την οικονομία.
Ο Καμμένος έχει την ευθύνη να τους κάνει να ακούσουν αυτά που λέει ο Ερντογάν. Και κυρίως να τα κατανοήσουν οι συνάδελφοί του γύρω από το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ