Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

G-20: Μπαράζ συναντήσεων υψηλού επιπέδου με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις

01.12.2018 | 17:00
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα ένα πρωινό γεύμα εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ενώ την ρώτησε για τα σχέδια της, αναφορικά με την διάσκεψη των ηγετών των χωρών-μελών της ομάδας G20.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης σto ξενοδοχείο (Alvear Palace hotel) του Μπουένος Άιρες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ξεκαθάρισε τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον Πούτιν για την συζήτηση του ζητήματος που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με την συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι χώρες-μέλη της ομάδας G20 συμφώνησαν να δεσμευτούν στην μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) σύμφωνα με ένα προσχέδιο της κοινής διακήρυξης, που θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος της διήμερης διάσκεψης.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης, ότι η γλώσσα στο προσχέδιο της διακήρυξης για ζητήματα όπως, η μετανάστευση και οι πρόσφυγες θα κρατηθεί σε ένα ήπιο επίπεδο, ενώ η γλώσσα για την κλιματική αλλαγή δεν θα έχει υπαναχωρήσεις.

Το προσχέδιο αυτό της διακήρυξης, θα πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20.

Οι ηγέτες της ομάδας των χωρών-μελών της G20 θα συζητήσουν την κλιματική αλλαγή κατά τον πρωινό κύκλο των σημερινών διαβουλεύσεων τους, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της κοινής διακήρυξης αναμένεται ότι θα κρατήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της διήμερης διάσκεψης που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες.

Οι ηγέτες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την διατύπωση των μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) ενώ “έχουν προχωρήσει αρκετά” στο εμπόριο.

“Θα διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ