Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο γαμπρός του Τραμπ σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ - Τι συμβαίνει

05.04.2017 | 01:39
 O Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ταξίδεψε την Τρίτη με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ, σε μια στρατιωτική βάση στο Ιράκ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. από τη Μοσούλη, όπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η ενδεχόμενη ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος θα είναι "μια νίκη για τον κόσμο".

Κατά τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού του στο Ιράκ, ως καλεσμένος του Ντάνφορντ, ο Κούσνερ μετέβη στη βάση Χάμαμ αλ Αλίλ, όπου μαζί με τον ανώτερο στρατιωτικό ενημερώθηκαν για τις επιχειρήσεις από Ιρακινούς και Αμερικανούς διοικητές.

Η επίσκεψη ανέδειξε το ευρύ χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται ο 36χρονος Κούσνερ, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εμπιστευτεί σημαντικές αρμοδιότητες σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Μεταξύ αυτών είναι και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Εξάλλου, η γνώμη του για το Ιράκ θα μπορούσε να διαμορφώσει τις απόψεις του ίδιου του Τραμπ, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την ενδελεχή ενημέρωση για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στο μέτωπο από δύο Ιρακινούς στρατηγούς, ο Τζάρεντ Κούσνερ επισήμανε ότι οι συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και ιρακινών στρατευμάτων είναι "πολύ εντυπωσιακή".
Επιπλέον επισήμανε ότι ελπίζει πως η συνεργασία αυτή θα είναι μακροχρόνια, μια ένδειξη του ενδιαφέροντος του Λευκού Οίκου υπέρ της παροχής στρατιωτικής βοήθειας και στο μέλλον.

"Ελπίζω ότι η νίκη που θα επιτύχετε στη Μοσούλη στο εγγύς μέλλον δεν θα είναι μονάχα μια νίκη για τα αμερικανικά και ιρακινά στρατεύματα αλλά θα είναι μια νίκη για τον κόσμο", υπογράμμισε ο 36χρονος επιχειρηματίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ