Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γάζα ερείπια αλλά η ανοκοδόμηση αργεί ...λόγω έλλειψης υλικών!

10.10.2014 | 20:03
Η Γάζα είναι μια λωρίδα κατεστραμένων οικισμών, υποδομών και κτιρίων κοινής ωφέλειας. Όμως παρά το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται η ανοικοδόμηση, δεν δίνονται στους Παλαιστινίους τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στην Λωρίδα της Γάζας δεν επιτρέπεται τις τελευταίες μέρες να εισαχθούν υλικά καθώς πρόσφατα εντοπίστηκε νέο τούνελ που κατασκεύασε η Χαμάς και συνέδεε τη Γάζα με το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως τα οικοδομικά υλικά θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική χρήση, δηλαδή για την κατασκευή νέων υπόγειων τούνελ.

Κλειστός είναι και ο εναλλακτικός δρόμος υπόγειας τροφοδότησης μέσω Αιγύπτου. Ο Αιγυπτιακός στρατός προχώρησε στην καταστροφή των εξόδων προς την Αίγυπτο, διακόπτοντας αυτήν την παράτυπη είσοδο Παλαιστινίων στη χώρα, αλλά παράλληλα την εξαγωγή προϊόντων από την Αίγυπτο στην Λωρίδα της Γάζας.Συστηματικά πραγματοποιούνται συνοριακοί έλεγχοι και πολλές φορές τα φορτία με τα οικοδομικά υλικά επιστρέφουν πίσω. Έτσι δεν μπορουν να αξιοποιηθούν σημαντικές χορηγίες που έχουν δοθεί κυρίως από τις πλούσιες αραβικές χώρες για την ανοικοδόμηση της περιοχής και την ανακούφιση των επιζώντων της σφοδρής Ισραηλινής επίθεσης κατά τις Χαμάς σε κατοικημένες αστικές περιοχές.

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο, που κινηματογραφήθηκε από αέρος, που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής.
Δείτε παρακάτω το βίντεο που δημοσίευσε ο ΟΗΕ, που δείχνει έναν μικρό μαθητή, τον Γιαζίν,  να παρουσιάζει το σχολείο του, που είναι ένα από αυτά που λειτουργούσε ο ΟΗΕ στην περιοχή, στην κατάσταση είναι σήμερα. Ερείπιο.Πηγές: observers.france24.com, Μiddle Εast Μonitor, mediatown.co, Rudaw


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ