Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: "Σφαλιάρα" μείον 12% για τους συμμάχους της Μέρκελ το CSU στη Βαυαρία

14.10.2018 | 19:55
Ανατροπή μιας παράδοσης δεκάδεων ετών ανέδειξαν οι εκλογές στη Βαυαρία αφού το CSU έχασε την κυριαρχία του, ενώ παράλληλα εισήλθε το ακροδεξιό AfD στην τοπική Βουλή.

Μια βαριά ήττα για το «αδελφό» κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ «έβγαλαν» οι κάλπες που στήθηκαν σήμερα στη Βαυαρία. Το CSU, η Χριστιανοκοινωνιστές που παραδοσιακά κυβερνούσαν στη Βαυαρία, έχασαν 12 μονάδες σύμφωνα με το exit poll του πρώτου πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Το CSU λαμβάνει ποσοστό 35,5% που θεωρείται ιστορικό χαμηλό. Το πλέον ανησυχητικό είναι πως το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) φαίνεται πως καταφέρνει να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την είσοδό του στη Βουλή.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013. Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ