Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Να επανέλθει η Ρωσία στους G-7 ως αντίβαρο στις ΗΠΑ

04.06.2018 | 12:35
Η Σάρα Bάγκενκνεχτ, ηγέτης του αριστερού κόμματος Die Linke, ζήτησε την επιστροφή της Ρωσίας στους G-7, η οποία είχε απομακρυνθει με αφρμή τα γεγονότα στην Κριμαία, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις ΗΠΑ, σε δήλωση της σε γερμανικό ραδιόφωνο. 

«Να επανέλθει η Ρωσία στην ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών χωρών G-7, διότι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ σε αυτό το όργανο. Η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο με - και όχι εναντίον της Ρωσίας», είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Εκτός τούτων, η αριστερή Γερμανίδα πολιτικός τάχθηκε «υπέρ μιας αυτόνομης παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διατλαντικές σχέσεις. Η Ευρώπη πρέπει να θέσει στο επίκεντρο τους δικούς της στόχους», όπως είπε.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση Μέρκελ «να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση και να μειώσει την οικονομική εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές».

Η κ. Βάγκενκνεχτ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις ΗΠΑ σε θέματα εξοπλισμών», ενώ τάχθηκε και «κατά της πρότασης του Γάλλου Προέδρου Mακρόν να δημιουργηθεί στρατός επέμβασης της Ε.Ε» και τόνισε ότι «το γερμανικό Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι ο (γερμανικός) στρατός / Bundeswehr είναι στρατός άμυνας - και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι».

Η Γερμανίδα αριστερή πολιτικός επέκρινε τέλος την κοινωνική πολιτική «πολλών χωρών της ΕΕ. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ ισχυρά: η ΕΕ είναι ένα εγχείρημα μεγάλων επιχειρήσεων και δεν είναι προσανατολισμένο σε ισχυρά κράτη πρόνοιας. Αυτό εξοργίζει τους πολίτες, οδηγεί σε έναν αυξανόμενο διχασμό της κοινωνίας και δημιουργεί μια νέα γενιά χωρίς ευκαιρίες. Ετσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται αιτία για την ώθηση του εθνικισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ