Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Σιδηροδρομικό μπλακ-αουτ λόγω της καταιγίδας "Φρειδερίκη"

18.01.2018 | 17:50
Σιδηροδρομικό μπλακ-αουτ στη Γερμανία προκάλεσε η καταιγίδα "Φρειδερίκη" που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ανέμους, η ταχύτητα των οποίων ξεπερνάει τα 200 χλμ την ώρα. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) ανακοίνωσαν πριν από λίγο, τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερα πλήττονται από το πρωί η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου ένας 59χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του, η Ρηνανία-Παλατινάτο και η Κάτω Σαξονία, ενώ εδώ και λίγη ώρα το μέτωπο κινείται προς τα νότια της χώρας.

Από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) ανακοινώθηκε ότι στις περιοχές που πλήττονται είναι προτιμότερο να αποφευχθούν οποιεσδήποτε μετακινήσεις, ενώ απευθύνεται έκκληση για μεγάλη προσοχή στους δρόμους, είτε λόγω του πάγου, είτε λόγω του κινδύνου πτώσης δέντρων και πινακίδων κυκλοφορίας.

Στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως και οι ζωολογικοί κήποι. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην Κολωνία, μέχρι το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περισσότερες από 500 κλήσεις.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Άλματος στο Σκι, το οποίο διεξάγεται στο Όμπερτσντορφ της νότιας Βαυαρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ