Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανικά κόμματα λένε στον Ερντογάν "μην έρθεις Βερολίνο"!

19.05.2014 | 11:17
Πολιτικοί γερμανικών κομμάτων μεταξύ των οποίων το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, η Ένωση Χριστιανικών Κομμάτων και οι Πράσινοι αντιδρούν στην επίσκεψη που θα κάνει στην Γερμανία ο Ερντογάν. Οι πολιτικοί αυτοί ζητούν την ακύρωση της επίσκεψης του δηλώνοντας πως “η επίσκεψη αυτή τείνει να είναι κατάχρηση φιλοξενίας”. Σύμφωνα με είδηση από τη Ντόϊτσε Βέλε, πολλοί είναι οι πολιτικοί κομμάτων που αντιδρούν στην επίσκεψη που θέλει να κάνει στην Γερμανία ο Ερντογάν στις 24 Μαίου. Οι πολιτικοί αυτοί κάνουν έκκληση στους Τούρκους που ζούνε στην Γερμανία να μην πάνε στην συγκέντρωση που θα οργανώσει εκεί το ΑΚΡ.

Ο Γκούντραμ Σνάϊντερ- υπουργός ένταξης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και μέλος των σοσιαλδημοκρατών έδωσε σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Σνάϊντερ ζητά την ακύρωση της ομιλίας που είναι να κάνει ο Ερντογάν στις 24 Μαίου στο Lanxess Arena της Κολωνίας. Ο Σνάϊντερ δήλωσε πως “η επίσκεψη αυτή τείνει να είναι κατάχρηση φιλοξενίας”.

Απαράδεκτη η επέμβαση στους διαδηλωτές

Η προερχόμενη από τους σοσιαλδημοκράτες ομοσπονδιακή υπουργός ένταξης Αϊντάν Οζογούζ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε πως η αστυνομική επέμβαση σε βάρος των διαδηλωτών στην Σόμα ήταν ¨σκανδαλώδης και απαράδεκτη¨.
Ο εκ των ειδικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ντίτερ Νιετάν σε δήλωση του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, άσκησε κριτική στην στάση που τήρησε ο Ερντογάν μετά από την καταστροφή στην Σόμα και είπε πως είναι ανάγκη ο μεγάλος συνασπισμός να επανεξετάσει την στρατηγική που ακολουθεί έναντι της Τουρκίας.

Η αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Τζούλια Κλόκνερ σε δήλωση της στην εφημερίδα Die Welt είπε πως ¨Εύχομαι οι Τούρκοι που ζούνε εδώ να μην πάνε στην συγκέντρωση που θα κάνει στην Κολωνία ο Ερντογάν και να του δείξουν έτσι πως δεν εγκρίνουν την γραμμή που ακολουθεί¨.
 
Αντίδραση και από τον τουρκικής καταγωγής αναπληρωτή πρόεδρο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ σε δήλωση του αναφερόμενος στην καταστροφή της Σόμας, είπε πως οι σχετικές δηλώσεις του Ερντογάν προκάλεσαν αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους. Πρόσθεσε πως το γεγονός πως μετά από αυτή την καταστροφή, ο πρωθυπουργός έρχεται στην Κολωνία συνεχίζοντας την προεκλογική του καμπάνια για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι κάτι το απαράδεκτο.

Haber.sol.org -μετ.tourkikanea.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ερντογάν: Όπου και να μιλήσει τον αποδοκιμάζουν - ΒΙΝΤΕΟ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ