Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανικό αναγνωριστικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Νάξο

01.03.2013 | 12:15
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα naxosnews.gr,  αξιωματικοί του ΓΕΑ επισκέφθηκαν τη Νάξο για να ελέγξουν το γερμανικό αναγνωριστικό αεροπλάνο που "αλίευσε" ανεμότρατα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ανοιχτά της Νάξου. Οι δυο αξιωματικοί, αρμόδιοι για το Πολεμικό Μουσείο, συνοδευόμενοι από το Λιμενάρχη Νάξου και ένα Λιμενικό, έλεγξαν το αεροπλάνο στο χώρο όπου φυλάσσεται, ενώ πήραν και πολλές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα το αεροπλάνο, δεν πρόκειται τελικώς να παραμείνει στη Νάξο και θα μεταφερθεί άμεσα με ευθύνη του ΓΕΑ σε κατάλληλο χώρο.

Οι δυο αξιωματικοί, έκαναν λεπτομερή καταμέτρηση των στοιχείων του αεροπλάνου, ενώ ρώτησαν αν υπάρχουν στοιχεία για να βρεθεί το αντικείμενο που "αφαιρέθηκε" από το πιλοτήριο του αεροπλάνου. Πρόκειται για τον κλισιομετρητή (μπίλια) που καταδεικνύει την ευθυγράμμιση του αεροπλάνου όταν είναι εν πτήσει.

Δειτε στο βίντεο τι είπαν για ένα όργανο που αφαιρέθηκε από το αεροπλάνο. Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Νάξου, Νίκος Κουτελιέρης, δίνει σχετικά στοιχεία, αλλά και φωτογραφίες με δυο χιτλερικά αναγνωριστικά στη Νάξο το 1943.Πηγή: naxosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

22/01/1944: Απόβαση στο Άντζιο! Η συμμετοχή του ελληνικού ΠΝ

ΒΙΝΤΕΟ: Μετωπική ...με αεροπλάνο!!!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ