Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΣ: Εκδήλωση προς τιμήν 76 ετών από την ίδρυση του Ιερού Λόχου - ΦΩΤΟ

31.10.2018 | 19:45
Παρουσία της ΥΦΕΘΑ, διεξήχθη η εκδήλωση για την συμπλήρωση 76 ετών από την ίδρυση του πρώτου Ιερού Λόχου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΣ :

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως, εκδήλωση για τη συμπλήρωση 76 χρόνων, από την ίδρυση του Ιερού Λόχου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕ, εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Ιερός Λόχος απετέλεσε τον πρόδρομο των σύγχρονων ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Το όνομα του, προήλθε από τον Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη, που συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 1821, από εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών, οι οποίοι και έπεσαν μέχρις ενός. Ο Υψηλάντης εμπνεύστηκε το όνομα του τμήματός του, από τον Ιερό Λόχο των Θηβών, μία από τις κορυφαίες πολεμικές Μονάδες που έδρασαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής:

- Μεταφέρθηκε η λήκυθος με τη διατηρούμενη καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

- Παρέστη ο Ιερολοχίτης και Επιτίμος Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας. Ο 98χρονος βετεράνος, μίλησε για την πολεμική του δράση υπό τις διαταγές του Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, όταν συμμετείχε σε καταδρομικές επιχειρήσεις με τον Ιερό Λόχο.

- Η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επέδωσε τον πράσινο μπερέ, σύμβολο των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, στον Καταδρομέα Γεράσιμο Τσιγάντε, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Ο Καταδρομέας Γεράσιμος Τσιγάντες, είναι ο δισέγγονος του Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, ιδρυτή του Ιερού Λόχου, που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στη Μέση Ανατολή. 

Δείτε φωτογραφίες :

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ