OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Για ενεργειακή ασφάλεια συζήτησε ο Κύπριος ΥΠΑΜ με Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλο

09/05/2013 - 16:13
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση του συντονισμού και των κοινών δράσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός αντιμετώπισε με εξαιρετικό σθένος και δύναμη τις δύσκολες αποφάσεις που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κατάλληλο σχεδιασμό και στρατηγική η Κύπρος θα επιστρέψει σύντομα στο δρόμο της ανάκαμψης.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της εθνικής πολιτικής. Κοινός μας στόχος, όπως ανέφερε, είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού και η εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού, βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (PfP) της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομολόγό του στο ΥΕΘΑ. Μετά τη συνάντηση δήλωσε:

Η θέση του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδος είναι σαφής και ξεκάθαρη. Η Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν δεν θα πάψει ποτέ να είναι η κατεξοχήν δύναμη, ο κατεξοχήν παράγοντας που θα εγγυάται την ασφάλεια, θα εγγυάται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τύχες του Ελληνισμού οπουδήποτε και αν υπάρχει είναι αλληλένδετες και ταυτόσημες. Και εν προκειμένω μιλάμε για την κοινή πορεία και τις τύχες του Ελλαδικού Ελληνισμού και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογικό τα δύο υπουργεία να έχουν την πιο στενή συνεργασία. Κάναμε ανασκόπηση όλων των θεμάτων που αφορούν αυτή τη συνεργασία. Επιχειρησιακών, στρατηγικών. Συμφωνήσαμε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη συνεργασία. Συμφωνήσαμε να επικαιροποιήσουμε θέματα που αφορούν τα επιχειρησιακά και έχουν να κάνουν με τις νέες ανάγκες, στρατηγικές ανάγκες που προκύπτουν στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών γύρω από τους υδρογονάνθρακες από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και από την πλευρά της Ελλάδος.

Συμφωνήσαμε τους επόμενους μήνες να αναλάβουν πρωτοβουλίες τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα που θα αφορούν και σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με χώρες της περιοχής μας, φιλικές χώρες, όπως το Ισραήλ με τις οποίες και οι δύο χώρες και η Ελλάδα και η Κύπρος διατηρούν στενές σχέσεις.
 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΑΜΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τους νεκρούς, δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο»…

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert