Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης έπρεπε να μιλήσει για τις περικοπές στο Στρατό Ξηράς

29.10.2015 | 19:51
Οι δηλώσεις του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη για τις περικοπές που έχει υποστεί ο Στρατός Ξηράς και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αυτές προκαλούν έγινε αντικείμενο συζήτησης εντός κι εκτός στρατεύματος.

Το Onalert.gr μετέφερε την δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας και δημοσίευσε απόψεις για τις δηλώσεις του κ.Τελλίδη.

Όποιες κι αν ήταν αυτές…

Η θέση του Onalert.gr ήταν και θα παραμείνει σταθερή για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων: είναι υποχρεωμένοι να μιλούν δημόσια! Είναι στα καθήκοντά τους να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με τρόπο επαγγελματικό και υπεύθυνο.

Είναι δεδομένο ότι κάθε φορά που ένας Αρχηγός σπάει τη σιωπή του η κυβέρνηση -η όποια κυβέρνηση- θα ενοχλείται. Οι “σιωπηλοί Αρχηγοί” έγιναν συνήθεια για το πολιτικό σύστημα καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κακή συνήθεια είναι να υπάρξουν Αρχηγοί που μιλούν όταν και όπως πρέπει.

Το έπραξε πριν δυο χρόνια ο τότε Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και αποστρατεύθηκε. Η κυβέρνηση Σαμαρά αντί να εκμεταλλευθεί όσα είπε δημόσια έναντι των δανειστών τον αποστράτευσε. Το ίδιο πιθανόν θα συμβεί και με τον κ.Τελλίδη στις κρίσεις του Μαρτίου. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλοι Αρχηγοί σύντομα που θα τολμήσουν να κάνουν το αυτονόητο: να μιλήσουν δημόσια για όλα όσα πρέπει να ξέρει η κοινή γνώμη για τις ΕΔ.

Η χρονική στιγμή που κάθε Αρχηγός επιλέγει να μιλήσει είναι προσωπική του υπόθεση. Μπορεί κάποιοι να γνωρίζουν πότε πρέπει να μιλήσουν και άλλοι να μην έχουν αυτό το ταλέντο. Όπως και να ΄χει εμείς προτιμούμε έναν Αρχηγό που μιλά ακόμη και σε λάθος χρονική συγκυρία από έναν Αρχηγό που προτιμά να παραμείνει σιωπηλός μήπως και αποφύγει την αποστρατεία. Και σίγουρα δεν μπορούμε να ανεχθούμε Αρχηγούς που θα περνούν τη θητεία τους με την αγωνία “τι να κάνω σήμερα για να ευχαριστήσω τον κ.Υπουργό”…

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και κυβερνήσεις οι οποίες θα “ανέχονται” τις δημόσιες τοποθετήσεις των στρατιωτικών ηγετών που οι ίδιες επέλεξαν.

Ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης καλά έκανε και εξέφρασε τις απόψεις του για τις περικοπές που του έχουν επιβάλλει. Θα θέλαμε να ήταν πιο δυναμικός κι όταν κλήθηκε να πει την άποψή του για άσκοπες δαπάνες που έγιναν.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ