Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγνοια Μπεγλίτη για τα χακί ΜΑΤ!!! Αιφνιδιάστηκαν και στο ΓΕΣ με τις δηλώσεις.

10.02.2011 | 13:13
Eξέπληξε δυσάρεστα τους πάντες, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπλεγλίτης, όταν δήλωσε άγνοια για τη στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς, που αφορούσε στην καταστολή πλήθους και εξεγέρσεων και είχε αποκαλύψει το www.onalert.gr

 
Ο κ.Μπεγλίτης δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου δεν θα συναινούσε σε ασκήσεις που να συνδέονται με την εσωτερική οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ζητήσει ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία.

Πάντως διαβεβαίωσε ότι αν υπάρχουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα.

'Οπως είχε αποκαλύψει το www.onalert.gr η 71η ταξιαρχία στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συμμετείχε και με κληρωτούς και με επαγγελματίες στρατιωτικούς σε μία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων.

"Ζητήσαμε πλήρη πληροφόρηση για το θεμα σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν συναίνεσε σε ασκήσεις εδάφους είτε του ΝΑΤΟ είτε Ε.Ε που θα συνδέονταν με την εσωτερική κατάσταση και τις εσωτερικές οικονομικές-κοινωνικες εξελίξεις. Ζήτησα ενημέρωση. Ζήτησα να σταματήσει η άσκηση", είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Τότε ο Ντίνος Βρεττός αντέτεινε: "Είναι δυνατόν να γίνονται πράγματα που δεν ξέρει η πολιτική ηγεσία; Υπάρχουν ευθύνες απ’ ότι βλέπετε.

Από την πελυρά του ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε: "Είναι γνωστή η εκπαίδευση και τα σεμινάρια εσωτερική καταστολής πλήθους. Το θεμα είναι αν την καλύπτετε πολιτικά."

"Μετά την απάντησή σας γεννώνται νέα ερωτηματικά. Ποιος αποφασίζει και ποιος σχεδιάζει τέτοιου είδους πράγματα; Δεν μπορεί αυτό να μην έχει και άλλες ουρές", είπε και ο Θανάσης Δρίτσας από τον ΣΥΝ.

"Πρέπει να μας ενημερώσετε αν η άσκηση που έγινε από τον ελληνικό στρατό είναι παράνομη ή όχι και αν είχατε ενημερωθεί. Αν είναι παράνομο είναι θέμα", είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Η πολιτική ηγεσία δεν ενημερώνεται για οποιαδήποτε άσκηση γίνεται στον ελληνικό χώρο πέρα από τις μεγάλες ασκήσεις. Όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα θα απαντήσουμε και στα ερωτήματα που έθεσε ο Καρατζαφέρης.
Αν υπάρξουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα. Από εμενα τουλάχιστον να είστε σίγουρος για αυτό", απάντησε ο υφυπουργός 'Αμυνας.

Πάντως, Η άγνοια την οποία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σχετικά με την άσκηση καταστολής πλήθους αιφνιδίασε και το ΓΕΣ!
Κι αυτο γιατί:
·Η άσκηση γίνεται κάθε χρόνο από το 2006.
·Η στρατιωτική δύναμη καταστολής πλήθους ανήκει στη δύναμη ΧΕΛΜΠΡΟΚ,η οποία δημιουργήθηκε γι ´ αυτές τις αποστολές από το ΝΑΤΟ.
·Το σενάριο της άσκησης ήταν γνωστό και είχε εγκριθεί από τους πάντες.

Συνεπώς η άγνοια που εξέφρασε στη Βουλή ο κ. Μπεγλίτης αιφνιδίασε δυσάρεστα τους αξιωματικούς.

Το θέμα που αποκάλυψε το Onalert με το βίντεο της άσκησης έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις με τα κόμματα της Αριστεράς να επιτίθενται στη κυβέρνηση για χρήση αυτής της δύναμης εντός συνόρων και εναντίον διαδηλωτών.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ