Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Grexit: Πόσο έτοιμες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας;

16.04.2015 | 22:00
Το σενάριο του Grexit έρχεται και επανέρχεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε, η πρώτη φορά που το βιώνουμε. Σημειώνοντας βέβαια ότι η “χρεοκοπία” μας και η “έξοδός” μας από το ευρώ …αναβάλονται κάθε ώρα πηγαίνοντας μήνα το μήνα πίσω, έχοντας φθάσει -αν δεν μας έχει ξεφύγει κάποιο νέο σενάριο- στον Ιούλιο…

Το σενάριο πάντως το κρατάνε ζωντανό και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Κι επειδή -άποψή μας- και “έξω” και “μέσα” τα’ χουν “χαμένα” αντιμετωπίζοντας μια πρωτόγνωρη κρίση στην οποία δυστυχώς η Γερμανία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κανείς τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει. Η επισήμανση για την Γερμανία έχει να κάνει με τις εμμονικές πολιτικές της και στρατηγικές της οι οποίες και την ίδια κατέστρεψαν στον παρελθόν. Αλλά όχι μόνο την ίδια…

Είναι έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις για ενδεχόμενη χρεοκοπία. Με δεδομένο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και παραμένουν το πιο οργανωμένο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού δεν θα μπορούσαν να μην έχουν σχέδιο.

Από το 2012 ακόμη ειδικά ο Στρατός Ξηράς με Αρχηγό τότε τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, είχε εκπονήσει σχέδιο για την λειτουργία του στρατεύματος σε συνθήκες “χρεοκοπίας”. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν θα μπορούσαν και δεν μπορούν να είναι δημοσιοποιήσιμες. Ωστόσο ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν χρήματα “αποταμιευμένα” ικανά για να “κινούνται” οι Ένοπλες Δυνάμεις. Για πόσο; Οι εκτιμήσεις που με μεγάλη δυσκολία γίνονταν απ΄ όσους είχαν επαφή με το σχέδιο έκαναν λόγο για τουλάχιστον ένα μήνα, ίσως και περισσότερο. Και μετά; Εύλογο το ερώτημα. Όπως έλεγαν από το 2012 στρατιωτικοί , ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να βρεθούν λύσεις για το επόμενο βήμα .

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα ποσά που αποτελούσαν την “ασφάλεια” λειτουργιας του στρατεύματος σε περίπτωση που όλα πήγαιναν στραβά στην οικονομία,υπάρχουν ακόμη. Η τελευταία εντολή του υπουργείου Οικονομικών να επιστραφούν στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης όλα τα αδιάθετα κονδύλια των ΕΔ ,προκαλεί ένα ερώτημα σχετικά με τον “χακί κουμπαρά” τους.

Ελπίζουμε πως εκεί δεν έχουμε αναγκαστεί να βάλουμε χέρι.

Διαβάστε ακόμη:

"Η Γερμανία δεν μπορεί πολιτικά να αντέξει διάλυση της ευρωζώνης" - Ανάλυση βίντεο Stratfor


Grexit: Το BBC εξηγεί σε 60'' τις συνέπειες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ