Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυναίκες Γεζίντι αυτοκτονούν για να μην γίνουν σκλάβες του σεξ - ΒΙΝΤΕΟ

23.12.2014 | 12:30
Νεαρές γυναίκες της εθνότητας των Γεζίντι που περιήλθαν σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος, επέλεξαν να αυτοκτονήσουν για να μην υφίστανται τη βία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Επιπλέον ρεπορτάζ του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ρίχνει το φώς της δημοσιοτητας οχι μόνο στις ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους κατά των γυναικών αλλα και ενα φυλλάδιο με οδηγίες "χρήσεως" των γυναικών σκλάβων.

Οι Γεζίντι έπεσαν θύματα ωμοτήτων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν τεράστια τμήματα του βορείου Ιράκ, ανάμεσά τους τον Αύγουστο και την περιοχή του Σιντζάρ, που κατοικείται από τη μειονότητα που θεωρείται αιρετική από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.
"Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες" γυναίκες παντρεύτηκαν δια της βίας, πουλήθηκαν ή προσφέρθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε μαχητές ή υποστηρικτές του. "Πολλές από αυτές τις σεξουαλικές σκλάβες είναι παιδιά ή κορίτσια 14, 15 ετών ή και μικρότερα", εξηγεί η Ντονατέλα Ροβέρα, της Διεθνούς Αμνηστίας που πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην αιχμάλωτες Γεζίντι στο Ιράκ.

Μία από αυτές, η 19χρονη Τζιλάν, αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον βιασμό, σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού της.
"Μια ημέρα μάς έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μάς είπαν να πλυθούμε πριν τα φορέσουμε. Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο", διηγήθηκε ένα κορίτσι συγκρατούμενο της Τζιλάν.
"Εκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι ήξερε ότι θα την πάρει μαζί του κάποιος άνδρας και γι΄αυτό αυτοκτόνησε", συνέχισε η νεαρή.

Φαίνεται όντως οτι το Ισλαμικό Κράτος εχει δώσει οδηγίες για την χρήση των γυναικών ως σκλάβες. Μάλιστα η οργάνωση εχει τυπώσει φυλλάδια με τίτλο "Ερωτησεις και Απαντήσεις για την σωστή χρήση σκλάβων και αιχμαλώτων ".
Το φυλλάδιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται να είναι γνήσιο και δημοσιεύτηκε σε φόρουμ τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πηγές στη Μοσούλη το φυλλάδιο το διανέμουν μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το φυλλάδιο Χριστιανές, Εβραίες, και Γεζιντί μπορουν να γίνουν σκλάβες. Οι γυναίκες μπορούν να αγοραστούν, να πωληθούν, και να δωθούν ως δώρο. Εαν κάποιος μαχητής πεθάνει ισχυεί για αυτές ο,τι ισχύει και για την ιδιοκτησία, αναφέρει το φυλλάδιο.

Το ερωτηματολόγιο στο φυλλάδιο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Ερώτηση: Επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα αιχμάλωτο αμέσως μετά την κατοχή της;
Απάντηση: Εάν αυτή είναι παρθένα, τοτε ο αφέντης της μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της αμέσως μετά την κατοχή της. Αλλά αν δεν είναι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι έγκυος.

Ερώτηση: Επιτρέπεται να έχουμε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα σκλάβα που δεν έχει φτάσει στην εφηβεία;
Απάντηση: Μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή με μια σκλάβα που δεν έχει φτάσει στην εφηβεία, αν το σώμα της μπορεί να "αντεπεξέλθει" στην πράξη. Ωστόσο, αν δεν είναι κατάλληλο για επαφή, είναι αρκετό να την απολαύσετε χωρίς.

Όπως αναφέρει το BBC ειναι ενα διεφθαρμένο και ανατριχιαστικό έγγραφο, σε αντίθεση με το κυρίαρχο Ισλάμ, αν και καλά τεκμηριωμένο με στίχους απο το Κοράνι και hadiths, ή αναφορές για το τι είπε ή ενέκρινε ο προφήτης Μωάμεθ.

Μια θεωρία είναι ότι το φυλλάδιο είχε πράγματι εκδοθεί για να προσπαθήσει να συγκρατήσει την πιο αλλόκοτη συμπεριφορά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Λέει, για παράδειγμα, ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί με την σκλάβα της συζύγου του , ή με την σκλάβα ενός άλλου άντρα και ότι σ’ενα άντρα μπορεί να ανήκουν δύο αδελφές, αλλά δεν μπορεί να κοιμηθεί και με τις δύο την ίδια στιγμή.Ειναι πλέον γνωστό το βίντεο που δίχνει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χαρουμενους και ενθουσιασμένους να περιμένουν να επιλέξουν την σκλάβα τους. Παρακάτω ένα δείγμα της συνομιλίας τους:

"Σήμερα είναι η αγορά σκλάβων, αν θέλει ο Θεός."

"Ο καθένας παίρνει το μερίδιό του".

"Πού ειναι το Γεζιντι κορίτσι μου;"

"Μπορείτε να πουλήσετε τη σκλάβα σας, ή να τη δώσετε ως δώρο ... Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με το μερίδιό σας."

"Όποιος θέλει να πουλήσει, μπορώ να αγοράσω, αδελφοί μου."

"Εγώ θα πληρώσω τρία χαρτονομίσματα."

"Εγώ θα τη αγοράσω με αντάλλαγμα ένα πιστόλι."

"Κοστίζει περισσότερο για μια με μπλε μάτια."

"Ελέγξτε τα δόντια της."

"Μπορεί κανείς να πάρει δύο δούλες; Αυτο επιτρέπεται;”

"Αμπού Φαχντ, η Γεζιντί σου πέθανε!" (Κάποιος γελά)


Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι απαγωγές που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος κατά των Γεζίντι συνιστούν εθνοκάθαρση, σύμφωνα με την έκθεση απο τη Διεθνή Αμνηστία.

Μία πρώην αιχμάλωτη διηγήθηκε στη Διεθνή Αμνηστία ότι είχαν αποφασίσει μαζί με την αδελφή της να αυτοκτονήσουν τη νύκτα για να γλιτώσουν από αναγκαστικό γάμο, αλλά δύο άλλες γυναίκες που ξύπνησαν από τον θόρυβο τις εμπόδισαν.
"Δέσαμε τις εσάρπες μας γύρω από το λαιμό μας και καθεμία τράβηξε την άκρη της εσάρπας της άλλης όσο πιο δυνατά μπορούσε, μέχρι να λιποθυμήσουμε", είπε η 27χρονη Ουάφα.
"Κατέστρεψαν τη ζωή μας"΄, είπε η Ράντα, 16 ετών, η οποία αιχμαλωτίστηκε μαζί με την οικογένειά της και βιάσθηκε από κάποιον που είχε τα διπλά της χρόνια. "Είναι τόσο οδυνηρό αυτό που έκαναν σε μένα και την οικογένειά μου...".

Από τις συνεντεύξεις του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο βόρειο Ιράκ, φαίνεται ότι αν οι γυναίκες Γεζιντί άλλαζαν θρησκεία θα τις εξανάγκαζαν μόνο σε γάμο αλλά εαν δεν άλλαζαν τότε απλά θα γινόντουσαν τα θυματα πολαπλών βιασμών απο διάφορους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τζανάρ 20 ετών δήλωσε στον δημοσιογράφο του BBC οτι “ενα 11 χρονο κορίτσι, το έδειραν και το έδιναν απο μαχητή σε μαχητή στην συνέχεια ακούσαμε ότι αυτοκτόνησε αργότερα, στην.. Μοσούλη. "
Η Τζανάρ κάθεται σταυροπόδι σε ένα στρώμα αφρού στο πάτωμα της σκηνής, η 14χρονη αδελφή της κάθεται δίπλα της. Άλλοι συγγενείς, άνδρες και γυναίκες, παρακολουθούν με αγωνία. "Εννέα μέλη της οικογένειάς μας είναι ακόμα εκεί, τρία από αυτά ειναι κορίτσια”, λέει ένας αδελφός.
Κανείς δεν μιλάει οταν η Τζανάρ εξηγεί ότι ήταν σε θέση να προστατεύσει την μικρότερη αδελφή της από τη χειρότερη κακοποίηση, με κάποιο κόστος για τον εαυτό της.
“Προσπάθησαν να μας χωρίσουν πολλές φορές όταν ήμασταν στη Μοσούλη”, λέει, “Ποτέ δεν δεχτήκαμε.”

Η Χανα, μια 18χρονη νεαρή γυναίκα που θέλει να γίνει νοσοκόμα, αναγνώρισε έναν από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους.

"Ξέραμε τον άνθρωπο που ήρθε να μας αγοράσει, ειπε”. “Ήταν αυτος που μας έκανε διάφορες δουλειές στο σπίτι. Ήρθε στο σπίτι μας πολλές φορές. Τώρα είναι εμίρης [ηγέτης] στο ΙΚ.
“Του ζητήσαμε να μας κρατήσει μαζί και εκείνος συμφώνησε. Δεν ήταν τόσο κακός όσο οι άλλοι, αλλά ήταν αρκετά κακός. Μακάρι να μπορούσα να τους κόψω όλους σε κομμάτια.”

Ο αριθμός των 3.500 γυναικών και κοριτσιών που εξακολουθούν να ειναι σε αιχμαλωσία δεν είναι μια πρόχειρη εκτίμηση. Μια επιτροπή των Γεζιντί έχει τα ονόματα όλων των αγνοουμένων. Από αυτούς που έχουν επιστρέψει, μερικές είναι έγκυος.
Οι Γεζιντί είναι εξαιρετικά συντηρητικοι. Έχουν αντιμετώπισει μια προσπάθεια να τους καταστρέωουν ως λαό. Ακόμη και μετά τις αξιόπιστες εκθέσεις των μαζικών δολοφονιών αυτο που συμβαίνει στις γυναίκες παραμένει ίσως το πιο τραυματικό γεγονός.

Μέχρι στιγμής, συνολικά περίπου 400 γυναίκες και κορίτσια έχουν καταφέρει να ξεφύγουν. Κάποιες στιγμές εμφανίζεται, στα στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ, απο το πουθενα, κάποια γυναίκα τρομοκρατημένη και εξαντλημένη, άλλο ενα θύμα της δουλείας στον 21ο αιώνα.

Πηγή - BBC/ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ