Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυναίκες στην πρώτη γραμμή της μάχης ρίχνει η Βρετανία

21.12.2015 | 08:43
Οι γυναίκες του Βρετανικού στρατού έτοιμες να πάνε στο πεδίο της μάχης.

Ο David Cameron διέταξε το Υπουργείο Άμυνας να δώσει επιπλέον ρόλους στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.


Οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να λάβουν μέρος στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα σε λίγους μήνες σε μια ριζική αναμόρφωση των κανόνων του Στρατού.

Ο Κάμερον διέταξε το Υπουργείο Άμυνας να ετοιμάσει την υποδοχή των γυναικών στρατιωτιών για μάχη το επόμενο έτος.

Η κίνηση αυτή θα προκαλέσει σκληρή κριτική απο μερικούς στρατιωτικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι κοινές εκπαιδεύσεις αντρών και γυναικών είναι λιγότερο αποτελεσματικές και θα υπονομεύσουν τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Φόβοι επικρατούν απο μερικούς για το αν οι γυναίκες θα είναι ικανές να ανταπεξέλθουν με τις φυσικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων στο έδαφος, ενω υπάρχει και ανησυχία ότι η παρουσία τους θα μπορούσε να βλάψει την "συνοχή" των μονάδων στη μάχη.

Ωστόσο, μιλώντας στη Telegraph, ο Κάμερον δήλωσε ότι είναι ώρα να τελειώσουν οι απαγορεύσεις των γυναικών σ΄ ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή τους σε μάχες.

“Το υπουργείο Άμυνας και εγώ επιθυμούμε να δούμε να ανοίγουν όλοι οι ρόλοι για τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων μέσα στο 2016.”
“Έχουμε ήδη άρει μια σειρά από εμπόδια στις Ένοπλες Δυνάμεις μας με την εισαγωγή των γυναικών φθάνοντας στις υψηλότερες θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά το επόμενο έτος και να ανοίξουμε τους ρόλους στις ένοπλες σύγκρουσεις στο έδαφος για τις γυναίκες,” πρόσθεσε.

Η μεταρρύθμιση εγείρει την προοπτική ότι οι γυναίκες στρατιώτες θα μπορούν μια μέρα να σταλούν στο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (Isil). Τα βρετανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, παράλληλα με τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Καταργώντας επίσης την απαγόρευση αυτή, ο Στρατός θα “ευθυγραμμίσει” τη χώρα με τους συμμάχους, όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν αυτό το μήνα ότι θα ανοίξουν όλους τους στρατιωτικούς ρόλους για τις γυναιίκες. Οι γυναίκες υπηρετούν ήδη σε διάφορες θέσεις των Ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένες αυτές των χειριστών μαχητικών αεροσκαφών.

Μια απόφαση το περασμένο χρόνο πρότεινε την κατάργηση της απαγόρευσης αλλά μόνο μετά απο αξιολόγηση των φυσικών προσόντων σχετικά με την υγεία των γυναικών.

Πηγές αναφέρουν ότι οι γυναίκες θα μπορούν να αρχίσουν την εκπαίδευση το φθινόπωρο, πριν το τέλος του 2016.

ΠΗΓΗ: telegraph 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ