Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 112 ΠΜ προχωρεί σε εξουδετέρωση βομβών στον Ασπρόπυργο- ΟΔΗΓΙΕΣ για τους πολίτες

10.09.2017 | 07:00
Δύο μεγάλες βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ισχύος 500 λιμπρών, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί θα εξουδετερωθούν σήμερα Κυριακή στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Οι βόμβες εντοπίστηκαν στον χώρο της 112 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Όπως μετέδωσε το skai.gr, η εξουδετέρωση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 7:30 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 11:00, αν και ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι η όλη επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Το σημείο όπου θα γίνει η εξουδετέρωση συνορεύει με τη συνοικία του Ασπροπύργου "Αεροδρόμιο", για αυτός και οι κάτοικοί της καλούνται να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Στις υπόλοιπες, γειτονικές συνοικίες, στην "Γκορυτσά", στην "Τρύπα Αλεπούς", στην "Κόκκινη Εκκλησιά", στο "Ψάρι και στα "Θερμοκήπια", οι κάτοικοι καλούνται να αφήσουν ανοιχτά τα παράθυρά τους, να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, μακριά αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν ή να σπάσουν και κυρίως να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι κάτοικοι της συνοικίας "Αεροδρόμιο", θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε υποδομές που ο Δήμος Ασπροπύργου έχει φροντίσει να μείνουν ανοιχτές. Πρόκειται για το Α' ΚΑΠΗ Ασπροπύργου, την αίθουσα Εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο και το Κλειστό Γυμναστήριο, στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου.

Επίσης, για όσους επιλέξουν να παραμείνουν σε ανοιχτούς χώρους, συνιστώνται οι πλατείες Δημαρχείου, Ηρώων, Άνω και Κάτω Φούσας.

Επίσης, ο Δήμος θα διαθέσει δημοτικά λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία της συνοικίας "Αεροδρόμιο", στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης και τις πλατείες της Κάτω και της Άνω Φούσας. Από τα σημεία αυτά θα τους παραλάβουν τα λεωφορεία και κατά την επιστροφή στις εστίες τους, στις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Δείτε επίσης τις ΟΔΗΓΙΕΣ για τους πολίτες όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας στο Facebook της Παρασκευή

Όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι της 112ΠΜ (στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας), την Κυριακή 10-9-2017 από 08:00 μέχρι 15:00 εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου Ελευσίνας θα εξουδετερωθούν δύο (2) βόμβες παλαιού τύπου με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Παρακαλούνται, όσοι κατοικούν ή εργάζονται σε σημεία μέχρι περίπου 1.400 μέτρα από το σημείο της έκρηξης (Κόκκινη Εκκλησιά, Ψάρι και Γκορυτσά - βλ. συνημμένο χάρτη), για μέγιστη ασφάλεια:

• Τις ανωτέρω ώρες να εκκενώσουν την περιοχή, αφού πρώτα μεριμνήσουν να είναι ανοιχτά τα παράθυρα των οικιών ή των χώρων εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί θραύση τζαμιών λόγω του ωστικού κύματος.

• Αν δεν εκκενώσουν την περιοχή τις συγκεκριμένες ώρες και παραμείνουν σ’ αυτήν με δική τους ευθύνη:

Να μην κυκλοφορούν εντός της ανωτέρω περιοχής τις συγκεκριμένες ώρες, αλλά να βρίσκονται μέσα στα οικήματα (κατοικίες ή επιχειρήσεις). Να έχουν στα οικήματα, εντός των οποίων θα βρίσκονται, ανοιχτά τα παράθυρα, για αποφυγή τραυματισμών, λόγω ενδεχόμενης θραύσης τζαμιών από το ωστικό κύμα και να βρίσκονται μακριά από παράθυρα.

Εξυπακούεται ότι δεν υφίσταται λόγος δημιουργίας πανικού.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ