Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αλ Νούσρα στόχος των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών

06.11.2014 | 14:25
Το Μέτωπο αλ Νούσρα, την οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα, έβαλαν στο στόχαστρό τους στη διάρκεια της νύχτας οι αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα γραφείο κι ένα όχημα που χρησιμοποιείται από την αλ Νόσρα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά επλήγησαν στόχοι μίας άλλης ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης, της Αχράρ αλ Σαμ.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν στην μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το Μέτωπο αλ Νόσρα γίνεται στόχος των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Η πρώτη ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου--πρώτη ημέρα των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία που εντάσσονται στη στρατηγική της Ουάσινγκτον για "αποδυνάμωση και καταστροφή" του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη επίθεση είχε στόχο βετεράνους της αλ Κάιντα, της αποκαλούμενης οργάνωσης Κορασάν.
Το Μέτωπο αλ Νόσρα εθεωρείτο κάποτε η ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Συρία αλλά εφέτος επισκιάστηκε από το Ισλαμικό Κράτος

Την περασμένη εβδομάδα, το Μέτωπο αλ Νόσρα έλαβε τον έλεγχο περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ από τον υποστηριζόμενο από τη Δύση ηγέτη του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου Τζαμάλ Μααρούφ, στη βόρεια Συρία, και κατέσχεσε τα όπλα του. Επίσης, κατέλαβε θέσεις του Κινήματος Χαζμ, που κι αυτό έχει αραβική και δυτική στήριξη. Η εξέλιξη αυτή συνιστά μεγάλο πλήγμα για τους μη ισλαμιστές αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίοι μάχονται κατά των καλύτερα εξοπλισμένων ισλαμιστικών οργανώσεων περιλαμβανομένου του Μετώπου αλ Νόσρα και του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν στην μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, όπως οι ίδιες την περιγράφουν, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα εθεωρείτο κάποτε η ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Συρία αλλά εφέτος επισκιάστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ