Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γερμανία και η Γαλλία βάζουν την Ισπανία στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό

04.07.2018 | 21:55
Γερμανία και η Γαλλία προσέφεραν στην Ισπανία "καθεστώς παρατηρητή" σε ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους, αλλά θέλουν να διατηρήσουν το έργο ως διμερή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι θα προχωρήσουν γρήγορα, σύμφωνα με μια πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Ισπανία είχε στείλει επιστολή στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ζητώντας να συμμετάσχει στην κρίσιμη βιομηχανική επιχείρηση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή και διάφορες πηγές της βιομηχανίας.

Στη συνέχεια, το γερμανικό και γαλλικό υπουργείο άμυνας απάντησαν τον Απρίλιο, προσφέροντας στη Μαδρίτη την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αρχικό πρόγραμμα, καθώς διαμορφώθηκε, αλλά χωρίς την ικανότητα να διαμορφώσει τις αρχικές του παραμέτρους. Καμία απάντηση δεν είχε ακόμη δοθεί από την Ισπανία, ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν τον περασμένο Ιούλιο να ξεκινήσουν τις εργασίες για ένα κοινό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Γερμανικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι αμέσως μετά την ορκωμοσία του Γάλλου Προέδρου Macron μετά τη νίκη των εκλογών.

Η Ευρώπη παράγει σήμερα δύο μαχητικά αεροσκάφη, το Rafale που κατασκευάζεται από τη γαλλική εταιρεία κατασκευής όπλων Dassault και το Eurofighter, που παράγεται από μια κοινοπραξία εταιρειών από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Πηγή: Daily Sabah

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ