Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12.12.2012 | 09:53

Η Μόσχα καταδικάζει την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου

Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου εκφράζοντας τη "βαθιά λύπη" της

Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου εκφράζοντας τη "βαθιά λύπη" της και λέγοντας ότι η απομονωμένη αυτή χώρα της κορεατικής χερσονήσου παραβίασε την απόφαση 1874 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει τη χρήση βαλλιστικής τεχνολογίας για στρατιωτική ή μη στρατιωτική χρήση από την Πιονγκγιάνγκ.

Η ενέργεια αυτή καθιστά "πολύ πιο δύσκολες" τις διεθνείς συνομιλίες για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, επισημαίνει η Μόσχα ζητώντας από τις άλλες χώρες να απόσχουν από ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν την ένταση."Η πρωτοβουλία της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση αυτή δεν θα συμβάλει στη σταθερότητα και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κατάσταση στην περιοχή", εκτιμά η Μόσχα καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να μην πραγματοποιήσει άλλες δοκιμές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παρακολούθησε την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου κατά μήκος της νότιας πορείας που ακολούθησε από τη βορειοκορεατική χερσόνησο, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του στρατού Interfax-AVN.

"Έγκαιρη προειδοποίηση των πυραυλικών συστημάτων παρακολούθησε τη βορειοκορεατική εκτόξευση. Ο πύραυλος ακολούθησε πορεία προς νότον. Δεν έθεσε απειλή για τη Ρωσία", σύμφωνα με το Interfax-AVN που επικαλείται πηγή του υπουργείου Άμυνας την οποία δεν κατονομάζει.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς. Ο σημερινός έθεσε, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, σε τροχιά δορυφόρο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και των γειτονικών της χωρών που κάνουν λόγο για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας εντός της ημέρας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ