Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία θα ασκήσει βέτο στο σχέδιο του ΟΗΕ για τη Συρία

12.02.2014 | 09:54
Η Ρωσία θεωρεί ότι το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση και θα ασκήσει βέτο επί του κειμένου στην παρούσα μορφή του, δήλωσε σήμερα ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Δεν είναι αποδεκτό για εμάς στη μορφή με την οποία συντάσσεται τώρα και φυσικά εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει", δήλωσε ο Γκατίλοφ αναφερόμενος στο σχέδιο απόφασης του Οργανισμού για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, το οποίο συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες, και συζητήθηκε χθες Τρίτη από τις 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το σχέδιο απόφασης ζητεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον πληθυσμό που έχει ανάγκη και «την άμεση άρση των πολιορκιών» πολλών πόλεων όπου χιλιάδες πολίτες έχουν παγιδευτεί στις συγκρούσεις. Στο σχέδιο απόφασης αναφέρονται οι πόλεις Χομς, Νουμπλ και Ζάχρα στην περιοχή του Χαλεπίου, ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ στη Δαμασκό και πολλές κοινότητες της Γούτα, στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ