Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία βοηθά το Ιράκ στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές

15.10.2015 | 09:33
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες πως η Μόσχα βοηθά τις ιρακινές δυνάμεις στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την συναίνεση της κυβέρνησης του Ιράκ.

"Είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τη συνεργασία μεταξύ της Ιρακινής κυβέρνησης και του Ιρακινού Κουρδιστάν στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά το πράττουμε με την συναίνεση της κυβέρνησης", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Μιλώντας στο Ευρωαρκτικό Συμβούλιο του Μπάρεντς στο Όουλου της Φινλανδίας, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε παράλληλα πως η πρόσκληση της Ρωσίας για συμμετοχή σε ένα νέο κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη, που απαρτίζεται προς το παρόν από Ρώσους, Ιρακινούς, Ιρανούς και Σύρους αξιωματούχους παραμένει ανοιχτή σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
"Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν πως όλοι όσοι εναντιώνονται στην τρομοκρατία πρέπει να ενωθούν και να συντονίζουν τις ενέργειες τους", πρόσθεσε.

Παράλληλα σημείωσε πως η αναταραχή στην Μέση Ανατολή προκλήθηκε από την κατάρρευση των εθνικών κρατών. Όπως τόνισε εξαιτίας του κενού εξουσίας, η Λιβύη έχει μετατραπεί σε μια μαύρη τρύπα μέσα από την οποία διακινούνται λαθραία άνθρωποι και οπλισμό.
Επιπρόσθετα επισήμανε πως εναπόκειται στους Σύρους πρόσφυγες να επιλέξουν την χώρα στην οποία θα βρουν καταφύγιο, ενώ σημείωσε πως η ρωσική κυβέρνηση χορηγεί οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ιορδανία και το Λίβανο για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λαβρόφ είχε δηλώσει πως η Ρωσία δεν έχει λάβει αίτημα για απευθείας στρατιωτική υποστήριξη από άλλες χώρες, εκτός της Συρίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ