Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η στρατιωτική συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας θα ανανεωθεί

24.02.2015 | 10:38
Η υφιστάμενη στρατιωτική συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας θα ανανεωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της χώρας Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, για την οποία θα αναχωρήσει το απόγευμα, ενώ θα υπογραφούν και άλλες συμφωνίες, όπως το πρωτόκολλο της συνόδου της διακυβερνητικής επιτροπής Κύπρου - Ρωσίας για οικονομική συνεργασία.

Αναβαθισμένη χαρακτήρισε την επίσκεψη Αναστασιάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με άξονες, όπως είπε, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, στη σκιά των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες για το Ουκρανικό.

ΔΙαβάστε: Το μεγάλο στοίχημα Αναστασιάδη στην Μόσχα και το «πάρε-δώσε»


"Πρώτο ζήτημα" είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, "θα είναι το Κυπριακό, για το οποίο η Ρωσία παραδοσιακά στηρίζει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας". Για τις σχέσεις Βρυξελλών - Μόσχας, η κυπριακή κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να αναβαθμιστούν.
Ενόψει της επίσκεψης, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, κάλεσε την κυβέρνηση να παραχωρήσει τις στρατιωτικές διευκολύνσεις στη Ρωσία, όπως πράττει και με άλλες χώρες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για θέση που εξέφρασε και στον ίδιο τον κ. Ν. Αναστασιάδη σε συναντήσεις τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της κυβέρνησης, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν. Τον Κύπριο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Άνω Δούμα) της Ρωσίας κυρία Βαλεντίνα Ματβιένκο. Επίσης, θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου την επομένη θα έχει συνάντηση με τον κυβερνήτη της πόλης.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ Newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ