Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Συρία θα ζητήσει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων αν το κρίνει αναγκαίο

18.09.2015 | 09:37
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουαλέμ δήλωσε πως η χώρα του θα ζητούσε από τα ρωσικά στρατεύματα να πολεμήσουν πλάι στα συριακά στρατεύματα, αν προκύψει η ανάγκη, αλλά αρνήθηκε ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή ρωσικά στρατεύματα που εμπλέκονται σε μάχες στην Συρία.

«Δεν υπάρχει κοινή μάχη στο έδαφος με τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά αν αισθανόμασταν μια τέτοια ανάγκη θα την εξετάζαμε και θα ζητούσαμε», δήλωσε ο Μουαλέμ στην κρατική τηλεόραση.
Παρόλο που ο συριακός στρατός είναι ικανός έως τώρα να πολεμήσει μόνος του, υπάρχει η ανάγκη στο κράτος για ποιοτικό οπλισμό για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες που επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πρόσθεσε.

«Έως τώρα ο συριακός στρατός είναι ικανός (από μόνος του) και αυτό που ειλικρινά χρειαζόμαστε είναι περισσότερα πυρομαχικά και ποιοτικό οπλισμό για να αντιμετωπίσουμε τον τύπο ποιοτικού οπλισμού αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων», τόνισε.
Η ρωσική στρατιωτική βοήθεια περιοριζόταν μέχρι στιγμής σε παροχή οπλισμού και εκπαίδευσης σε νέο οπλισμό από την Ρωσία, υπογράμμισε ο Μουαλέμ, προσθέτοντας πως οι σχέσεις της χώρας με την Μόσχα είναι στρατηγικές.

Η ρωσική κυβέρνηση ανέφερε σήμερα πως η στρατιωτική βοήθεια προς την Δαμασκό στοχεύει στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και στην περιφρούρηση του πολιτειακού καθεστώτος της Συρίας για την αποτροπή «μιας ολοκληρωτικής καταστροφής» στην περιοχή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ