Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρόπληκτες περιοχές - ΦΩΤΟ

24.08.2018 | 17:25
Από 27 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2018, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές Αν. Αττικής. Για το σκοπό αυτό διατέθηκε κλιμάκιο μηχανημάτων και οχημάτων των ΕΔ.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Από 27 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2018, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές Αν. Αττικής, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και σύμφωνης γνώμης της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

Για το σκοπό αυτό διατέθηκε κλιμάκιο μηχανημάτων και οχημάτων των ΕΔ, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ)/ΓΕΕΘΑ.
Ειδικότερα, με τη χρήση μηχανημάτων και οχημάτων τόσο των ΕΔ όσο και του εν λόγω Δήμου, ολοκληρώθηκε καθαρισμός και αποκομιδή φερτών υλικών της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος στην περιοχή της Ραφήνας, καθώς και καθαρισμός της κοίτης έτερου ρέματος στον αστικό ιστό της Ραφήνας, όπως υποδείχθηκε από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών και οικοδομικών υλικών κατεδάφισης από κοίτη του ρέματος στη θέση «Πετρέζα», όπως υποδείχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρόπληκτες περιοχές:Οι ΕΔ από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν το τιτάνιο έργο της αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Τα μέσα των ΕΔ επί το έργον.Στιγμιότυπο από τις εργασίες.

Οι πυρκαγιές ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές. Η επούλωση των πληγών θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Οι ΕΔ και το ελληνικό κράτος έχουν μπροστά τους πολύ δρόμο ακόμη.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ