Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία αντδρά μετα την απαγωγή των πιλότων

12.08.2013 | 13:31
Η Τουρκία έκλεισε το πολιτιστικό της κέντρο και το εμπορικό γραφείο της στη Βηρυτό, μετά την απαγωγή δυο πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών στη λιβανική πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Λίβανο.

Οι δυο πιλότοι απήχθησαν την Παρασκευή από μια οργάνωση, η οποία ζητεί από την 'Αγκυρα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους σύρους αντάρτες ώστε ν' αφήσουν ελεύθερους εννέα σιίτες Λιβανέζους που συνελήφθησαν όμηροι τον Μάιο του 2012.

"Το πολιτιστικό κέντρο και το εμπορικό γραφείο της Τουρκίας στη Βηρυτό, διέκοψαν τις δαστηριότητές τους για λόγους ασφαλείας", δήλωσε ο Ινάν Οζιλντίζ.

Προηγουμένως η Τουρκία είχε απευθύνει έκκληση προς τους υπηκόους της που διαμένουν στο Λίβανο να τον εγκαταλείψουν και σε όσους σκοπεύουν να τον επισκεφτούν να ματαιώσουν το ταξίδι τους με εξαίρεση την περίπτωση "επιτακτικής ανάγκης".

Ο πρεσβευτής τόνισε ότι "από τον Μάιο, το γραφείο των Τουρκικών Αερογραμμών (το οποίο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης) μεταφέρθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού" μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συγγενών των εννέα ομήρων.

Ο πρεσβευτής εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για "τα μέτρα προστασίας των τουρκικών συμφερόντων στη Βηρυτό από τις λιβανικές υπηρεσίες ασφαλείας".

Ο Οζιλντίζ επανέλαβε ότι η χώρα του "δεν έχει καμία ανάμιξη στην απαγωγή των λιβανέζων προσκυνητών" στο Αζάζ της βόρειας Συρίας και ότι προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγωγή 2 πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ