Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: 'Δεν σκοπεύουμε' να ξεκινήσουμε μακροχρόνιες επιχειρήσεις εδάφους κατά Ισλαμικού Κράτους

29.10.2015 | 10:17
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να ξεκινήσουν μεγάλης κλίμακας και διάρκειας στρατιωτικές επιθέσεις εδάφους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς σε γραπτή δήλωση χθες.

"Δεν έχουμε κανένα σκοπό να ξεκινήσουμε μακροχρόνιες και μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις εδάφους όπως έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν," είπε ο Σουλτς.

Νωρίτερα χθες, η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκεφτόταν να στείλει μια μικρή στρατιωτική δύναμη στη Συρία, ενσωματωμένη με τους στρατιώτες των Πεσμέργκα, Κούρδων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, ή των μετριοπαθών Σύρων αντιφρονούντων μαχητών.

Ο Σουλτς πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, "όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας 'Αστον Κάρτερ χθες (Τρίτη), διατηρούν την ικανότητα να διεξαγάγουν περιορισμένες επιχειρήσεις με συμμάχους, όπου επιτρέπουν οι καταστάσεις."
Επίσης χθες, ο εκπρόσωπος της πολεμικής επιχείρησης Inherent Resolve είπε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τις αεροπορικές επιδρομές τους σε βιομηχανικούς στόχους του ΙΚ σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν την ικανότητά του να κατευθύνει και να ελέγχει στρατιωτικές επιχειρήσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ