Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Patriot στην Τουρκία: Και το Reuters μεταδίδει για τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

16.07.2018 | 17:58
Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για συνομιλίες αντιπροσώπων των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την πώληση στην δεύτερη του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot ως εναλλακτική λύση για το ρωσικό σύστημα S-400 που η Άγκυρα συμφώνησε να αγοράσει σύμφωνα με το Reuters.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διαπραγματεύεται μια πιθανή συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot ως εναλλακτική λύση για το ρωσικό σύστημα S-400 που η Τουρκία συμφώνησε να αγοράσει, δήλωσε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Καΐντάνοφ, ενεργός Υφυπουργός Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Farnborough διεξήγαγε συναντήσεις με συμμάχους με την ελπίδα να ενισχύσουν το εμπόριο των ΗΠΑ.

Είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. βρίσκεται σε συνομιλίες με την Τουρκία και "προσπαθεί να δώσει στους Τούρκους μία ιδέα για το τι μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με τα συστήματα Patriot". Δεν είπε αν οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν κατά την αεροπορική επίδειξη.

Η Τουρκία έχει προσελκύσει κριτικές από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ σχετικά με την προγραμματισμένη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την αγορά του F-35 Joint Strike Fighter.

Είπε ότι η Ουάσιγκτον ήθελε να διασφαλίσει ότι τα συστήματα που αποκτήθηκαν από τους συμμάχους τους "παραμένουν στη στήριξη της στρατηγικής σχέσης μεταξύ εμάς και συμμάχων μας, στην περίπτωση της Τουρκίας τα Patriot".

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής εξαγωγών όπλων με στόχο την επέκταση των πωλήσεων σε συμμάχους, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο εσωτερικό.

Πηγή: Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ