Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

" Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε τρομοκράτης, είχε στόχο Ερντογάν-Γκιουλ"

02.11.2013 | 16:30
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τον ισχυρισμό ύπαρξης σχεδίου δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμντουλάχ Γκιουλ από την DHKP-C και την αποκάλυψη του σχεδίου με τη συνδρομή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών γράφει η εφημερίδα Ηürriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ηδη οι τουρκικές αρχές με το άκουσμα της πληροφορίας έχουν εισβάλει σε διάφορα σπίτια και κρατούνται 7 άτομα ανάμεσα τους και» ο Φερίτ Μουτλού ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα δραστών της DHKP-C και εισήλθε στην Τουρκία πριν από 20 ημέρες» γράφει η εφημερίδα και αναφέρει πως « σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της οργάνωσης ήταν χτύπημα το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης όπου συμμετείχαν ο Γκιουλ και ο Ερντογάν».

Πάντως η Hürriyet εμπλέκει στην υπόθεση και την Ελλάδα και τονίζει πως « οι αμερικανοί πράκτορες που συνεργάζονται με την Τουρκία μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, πριν από 20 ημέρες μετέφεραν στην Τουρκία την πληροφορία την οποία είχαν λάβει από την Ελλάδα». Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η DHKP-C ήταν σε προετοιμασία εκδίκησης και αναφέρει πως "οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση καθώς έλαβαν την πληροφορία ο Φερίτ Μουτλού είχε έρθει στην Τουρκία, ο οποίος είχε εκπαιδευθεί στην Ελλάδα για τα εκρηκτικά
Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Φερίτ Μουτλού συνελήφθη στον Βουτζά στη Σμύρνη . Η σύλληψη του έγινε 4 ημέρες πριν το Οικονομικό Φόρουμ το οποίο πραγματοποιήθηκε κανονικά, και συμμετείχαν ο τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Ερτογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τουρκία ζητά την έκδοση συλληφθέντων στη Χίο για τρομοκρατία


Τουρκία: Ο Χασάν Μπιμπέρ ενας απο τους συλληφθέντες στη Χίο


Συνελήφθη ο Τούρκος με το σκάφος για την υπόθεση της Χίου

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ