Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δολοφονία Νεμτσόφ "πάγωσε" την Μόσχα και την Δύση

28.02.2015 | 14:18
Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μπόρις Νεμτσόφ, σκοτώθηκε από σφαίρες στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο κέντρο της Μόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο, "μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας", σύμφωνα με τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Μπόρις Νεμτσόφ περπατούσε με μια νεαρή γυναίκα στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, όταν "γύρω στις 23:15 ένα όχημα τους πλησίασε και κάποιος έριξε πυροβολισμούς, τέσσερις από τους οποίους τον έπληξαν στην πλάτη, προκαλώντας το θάνατό του", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Έλενα Αλεξέεβα, προς το τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.

Ο Μπόρις Νεμτσόφ, 55 χρόνων, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν επί ενάμισι χρόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μετά την άνοδο στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2000, είχε γίνει ένας από τους κύριους πολιτικούς που αντιπολιτεύονταν το Κρεμλίνο.

Ένας υπεύθυνος της Επιτροπής Ερευνών, ο Βλαντίμιρ Μάρκιν, δήλωσε από την πλευρά του πως "όχι λιγότεροι από έξι ή επτά πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον του Μπόρις Νεμτσόφ από έναν άγνωστο που κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο".

"Βλέπω μπροστά μου το πτώμα του Μπόρις. Υπάρχουν γύρω πολλοί αστυνομικοί", δήλωσε στο πρακτορείο Ρία Νόβοστι ένας οικείος του Νεμτσόφ, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Ίλια Γιασίν, ο οποίος έφθασε γρήγορα στον τόπο της δολοφονίας.

Φρικιαστικές εικόνες


Το κανάλι Ρωσία 24 έδειξε εικόνες στις οποίες το πτώμα του Μπόρις Νεμτσόφ κείτεται πάνω στη γέφυρα. Ίχνη αίματος είναι ορατά, σύμφωνα με δημοσιογράφο αυτόπτη μάρτυρα.

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, κα. Δανάη Κουμανάκου, θα μεταβεί στις 17:00 τ.ώ., στον τόπο της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, όπου, μαζί με όλους τους διαπιστευμένους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ στην Μόσχα, θα αποθέσει άνθη. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ