Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "εκτόξευση" της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και το "ελληνικό δράμα"!

15.05.2014 | 08:01
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Ο κύκλος εργασιών του τουρκικού αμυντικού και αεροπορικού βιομηχανικού τομέα σημείωσε αύξηση κατά 6% το 2013 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και  ξεπέρασε τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Hürriyet» σχετικά με την  ετήσια έκθεση του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας για το 2013, σημειώνοντας πως το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων για τα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας επηρέασε τον τζίρο και τις  εξαγωγές.
Σύμφωνα με την ίδια είδηση, στα 5,08 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασε ο κύκλος εργασίας του τουρκικού αμυντικού και αεροπορικού τομέα σημειώνοντας αύξηση κατά 5,75% ενώ οι εξαγωγές των προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας που έχει κρίσιμη σημασία για τη βιωσιμότητα του κλάδου, όπως αναφέρει, άγγιξε περίπου τα  1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ελλάδα και δυο παραδείγματα λάθους νοοτροπίας


Εμείς εδώ στην Ελλάδα τι κάνουμε; Ποια είναι η νοοτροπία που μας διακατέχει; Πολλές φορές και το Υπουργείο Αμυνας και τα Γενικά Επιτελεία - για εντελώς περίεργους και ακαταλαβίστικους λόγους ''σπρώχνουν'' τις δουλειές στο εξωτερικό, ενώ μπορούν κάλλιστα να γίνουν εξίσου καλά και εξίσου οικονομικά στην Ελλάδα . Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι αρκετές φορές οι ξένοι δίνουν στην συνέχεια την δουλειά σε Ελληνες υποκατασκευαστές , αφού πάρουν τον ''αέρα'΄' - αεράτα...- και αφού ο ''μεσάζων'' ΝΑΜΣΑ πάρει και αυτός τα διοικητικά του έξοδα!!!! 

Άρα ο Ελληνας είναι ανταγωνιστικός, κάποιοι όμως <<πουλάνε τρέλα>>...

Από την άλλη και όταν γίνεται μια προσπάθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις να ''σπρώξουν'' στο εξωτερικό προϊόντα των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ βιομηχανιών - όπως πρόσφατα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος , και όχι μόνο αυτός- υπήρξε ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ που σχολίασε κάτω από την είδηση στο FACEBOOK : ''Και καλά τώρα αυτός τι το παίζει, πλασιέ;'' 

Ευτυχώς οι απόστρατοι μ΄αυτή την ξεπερασμένη ανόητη νοοτροπία ευτυχώς είναι λίγοι. Είναι καθήκον της ηγεσίας όπου μπορεί να βοηθά ακόμη ναι και να “σπρώχνει” την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Αυτό ας το καταλαβουμε κι ας πάψουμε να θεωρούμε …υποπτο το φυσιολογικό.

Διαβάστε ακόμη:


Αύξηση εξαγωγών για την τουρκική αμυντική βιομηχανία

Αυτές είναι οι 20 ισχυρότερες στρατιωτικά χώρες - Όγδοη η Τουρκία!


Καταριανοί στα ΕΑΣ για "ψώνια made in Greece"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ