Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό εργαζομένων σε ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΕΑΒ

11.07.2013 | 19:55
Λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και των άλλων προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας απαίτησαν εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες οι οποίοι μαζί με την ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκαναν διάβημα στον Υπουργό Οικονομίας.
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων στις Αμυντικές Βιομηχανίες και ζητά, όπως και οι εργαζόμενοι, την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας και να αρθούν  τα  εμπόδια τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στην ΕΕ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά στην ανάγκη διασφάλισης του Δημόσιου χαρακτήρα των αμυντικών εταιρειών ως μείζονος σημασίας για την άμυνα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έχουν όμως ιδιώτες ιδιοκτήτες.  
 
<<Η ΓΣΕΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την διαμαρτυρία,  συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις αμυντικές βιομηχανίες οι οποίοι διεκδικούν τη διασφάλιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, την εξόφληση των δεδουλευμένων και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας τους. Το σημαντικότερο όμως όλων,τονίζει η ΓΣΣΕ, είναι ότι οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να εξακολουθεί να έχει η χώρα τη δική της αμυντική βιομηχανία!
>>Oι εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες οι οποίοι μαζί με την Συνομοσπονδία πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκαναν διάβημα στον Υπουργό Οικονομίας, ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας, να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο>>.
Και καταλήγει η ανακοίνωση  <<Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την αναπτυξιακή πορεία των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΕΑΒ & ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, την άμεση επαναλειτουργία του Ναυπηγείου με όλες τις δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση των παραγωγικών προγραμμάτων, την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, την εξαίρεσή τους από την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα των συγκεκριμένων εταιρειών ως μείζονος σημασίας για την άμυνα της χώρας>>. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ