Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της! Τι σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία

11.08.2015 | 13:02
Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της . Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά απο τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία που υπήρχαν,

Πολλοί ανησυχούν ότι αυτή η απόφαση θα αποτελέσει την αρχή μιας μακροπρόθεσμης κατρακύλας στην συναλλαγματική ισοτιμία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κεντρική Τράπεζα έθεσε την οδηγία για το επίσημο ποσοστό μειωμένο κατά σχεδόν 2% πριν να ανοίξει η αγορά στα 6,2298 γιουάν ανά δολάριο, το χαμηλότερο σημείο του νομίσματος εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, από 6,1162 την προηγούμενη ημέρα και ανέφερε ότι πρόκειται για αλλαγή στη μεθοδολογία για να ανταποκρίνεται το νόμισμα πιο εύκολα στις δυνάμεις των αγορών.

Η Κεντρική Τράπεζα χαρακτήρισε την κίνηση “υποτίμηση” …εφάπαξ , αλλά οι οικονομολόγοι παρουσιάζονται διχασμένοι .
Ο οικονομολόγος Πάτρικ Τσόβανεκ εκτιμά ότι ένα πιο αδύναμο γιουάν μπορεί να αντανακλά καλύτερα την υφιστάμενη ζήτηση της αγοράς, αλλά ανέφερε ότι το ισχυρό γιουάν υπηρετούσε ένα πιο σημαντικό στόχο, αυτόν της «επίπονης» οικονομικής μεταμόρφωσης προς την κατανάλωση και μακριά από τη μεταποίηση φθηνών ειδών.
«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος από την Κίνα δεν είναι πιο μεγάλη προσφορά, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη ζήτηση», αναφέρει.
Άλλοι οικονομολόγοι ωστόσο λένε ότι η κίνηση μπορεί να αντιμετωπίσει μια δυσκολία μεταξύ των επαγγελματιών της συναλλαγματικής ισοτιμίας και υπενθυμίζουν ότι σχεδόν όλες οι γειτονικές χώρες της Κίνας έχουν υποτιμήσει τα νομίσματά τους ενώ η Κίνα παρέμενε σταθερή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, οι εξαγωγές της Κίνας σημείωσαν πτώση 8,3% τον Ιούλιο, επηρεαζόμενες από την υποτονική ζήτηση της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ενώ οι τιμές των παραγωγών διανύουν τον τέταρτο χρόνο αποπληθωρισμού.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ