Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κρατική τουρκική τηλεόραση προκαλεί για την Θράκη με "τούρκους βουλευτές"

30.01.2015 | 00:04
Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 


Mε τον τίτλο ''Οι Τούρκοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο BBC'' και υπότιτλο ''Τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εθνικής ταυτότητας και Μουφτήδων;'' η ιστοσελίδα της Κρατικής τουρκικής τηλεόρασης παρουσιάζει  τις απόψεις των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κκ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, με βάση όσα φέρονται να είπαν στο βρετανικό BBC.
Από την παρουσίαση που κάνει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας για άλλη μια φορά είναι καθαρή η προσπάθεια να εμφανίζει του μουσουλμάνους βουλευτές ως ''Τούρκους'' και την θρησκευτική μειονότητα - που αποτελείται από τουρκικής καταγωγής, από Πομάκους και από Ρομά- ως δήθεν ''τουρκική''. Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι βουλευτές  κκ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ
θέτουν με έμφαση θέμα δίγλωσσης εκπαίδευσης και στα νηπιαγωγεία αλλά και αναγνώρισης της ''εθνικής ταυτότητας''... 

Το καθαρά προπαγανδιστικό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας είναι το εξής:

<<Ένας άλλος παράγοντας εκτός της οικονομικής κρίσης που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι η προσέγγιση του στις μειονότητες. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε δύο βουλευτές στη Ροδόπη με έντονη τουρκική παρουσία και έναν βουλευτή στην Ξάνθη.
Μεταξύ των αιτημάτων με προτεραιότητα, των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εκτός από τη βελτίωση της οικονομίας, υπάρχουν η δίγλωσση εκπαίδευση και πριν το δημοτικό σχολείο και η επίλυση του προβλήματος των Μουφτήδων.

Η οικονομική κρίση οδήγησε σε ριζοσπαστικές επιλογές

Ο Μουσταφά Μουσταφά ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, δηλώνει πως πίσω από την επιλογή που κάνουν τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας, ψηφίζοντας αριστερά, κρύβεται το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έφεραν λογικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της μειονότητας και φυσικά η οικονομική κρίση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει μια αλληλέγγυα και με αρχές στάση σε ότι αφορά τα μειονοτικά προβλήματα» υπογραμμίζει ο Μ. Μουσταφά.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι βουλευτές τουρκικής καταγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα βασικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας είναι η δίγλωσση εκπαίδευση που εφαρμόζεται στα δημοτικά σχολεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να εφαρμόζεται και στα νηπιαγωγεία.

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ επίσης βουλευτής Ροδόπης από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως να παρθεί κάποιο αποτέλεσμα και εξηγεί ως εξής την μειονοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:
«Βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσεγγίζουμε με περισσότερη διαύγεια και πιο θετικά σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα αιτήματα της μειονότητας, αναφορικά με την εθνική ταυτότητα  και την εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα».


«Απαιτούμε μια σύγχρονη δίγλωσση εκπαίδευση, που θα άρει τα όποια εμπόδια και θα μετατρέψει σε πλεονέκτημα την διγλωσσία και σύγχρονους δασκάλους και καθηγητές που θα υλοποιούν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα» τονίζει από την πλευρά του ο κος Μουσταφά>>.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ