Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η οικονομία βάδην και οι εξοπλισμοί ράλι στην Τουρκία: Προχωράει και το Altay

23.10.2018 | 07:00
Με καθυστερήσεις μεν αλλά η οικονομική κρίση δεν σταματά ούτε το Altay

H οικονομική κρίση επέφερε την αλλαγή του χώρου παραγωγή του Αλτάι, αλλά το πρόγραμμα του εθνικού άρματος μάχης προχωράει κανονικά. Η εταιρία BMC που ανέλαβε την παραγωγή του συγκροτήματος ισχύος του Αλτάι, σταμάτησε την παραγωγή της, στην μονάδα της στην Σακάρια. Πηγές της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, ανέφεραν πως το Αλτάι δεν θα επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση.

Η οικονομική κρίση δείχνει την επίδραση της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Έγινε γνωστό πως η εταιρία BMC που ανέλαβε την παραγωγή του συγκροτήματος ισχύος του Αλτάι, σταμάτησε την παραγωγή της στην βιομηχανία της στο Καρασού της Σακάριας. Από την άλλη ενώ αναμενόταν κατά την σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK) να υπογραφεί η συμφωνία για το πέρασμα του Αλτάι στην γραμμή παραγωγής, τελικά αυτό δεν τέθηκε στην επικαιρότητα της.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΚΤΑΣΗ

Τον Φεβρουάριο του 2016 με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, παραχωρήθηκαν στην BMC έκταση μεγέθους 2.500 στρεμμάτων για να κατασκευάσει εκεί μια μεγάλη αμυντική βιομηχανία. Αλλά τα σχέδια για την κατασκευή εκεί τεσσάρων αμυντικών βιομηχανιών, έμειναν στην μέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις οποίες έφτασε η εφημερίδα Αϊντινλίκ, αξιωματούχοι της εταιρίας, έστω και αν αποφεύγουν να κάνουν δήλωση για σταμάτημα στην λειτουργία της βιομηχανίας, δεν διαψεύδουν και τους ισχυρισμούς. Πηγή της Διεύθυνσης αμυντικής Βιομηχανίας σε δήλωση της στην Αϊντινλίκ, είπε πως ¨H BMC θα συνεχίσει την ανάπτυξη της ομάδας ισχύος του Αλτάι, αλλά θα υπάρξει αλλαγή χώρου¨ και πρόσθεσε πως ¨ Πιθανότατα θα το κάνουν στην μονάδα τους στην Σμύρνη. Αλλά παραμένουν δεσμευμένοι στην συμφωνία και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο καθορισμένο ημερολόγιο¨. Η πηγή αναφέρθηκε και ο διαγωνισμός για την γραμμή παραγωγής που δεν τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της SSİK και είπε: ¨ Στην προηγούμενη συνεδρίαση της SSİK, είχε αποφασιστεί να υπογραφεί συμφωνία για την γραμμή παραγωγής με την BMC. Aυτή την στιγμή πρέπει η BMC να υπογράψει αυτή την συμφωνία με την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας. Αλλά ακόμη δεν έχει δεν έχει οριστεί ημερομηνία¨.

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Πλάνο σχετικά με την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας που δημοσιεύτηκε το 2017, πρέπει στο χρονικό διάστημα 2020-2021 να ενταχθούνε στις ΤΕΔ 35 άρματα μάχης Αλτάι. Προβλέπεται το πέρασμα στην παραγωγή για το άρμα αυτό να αρχίσει το 2020 και οι ευρείες παραδόσεις να γίνουν το 2022.

ΠΗΓΗ: www.aydinlik.com.tr
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Tourkikanea.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ