Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ώρα της δικαίωσης για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

24.01.2019 | 12:01
Την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και τη δήλωση που έγινε εκ μέρους της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, χαιρέτησε σήμερα με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Χαιρετίζουμε τη δήλωση σχετικά με τη μεταχείριση της οποίας έτυχαν αγωνιστές στη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-59) και τη θλίψη που εκφράζεται για το γεγονός ότι της Ανεξαρτησίας της Κύπρου προηγήθηκαν πέντε χρόνια βίας και η απώλεια ανθρώπινων ζωών», τονίζεται.

Προστίθεται πως «αποτελεί μια θαρραλέα πράξη, στο πλαίσιο της αμοιβαίας ειλικρίνειας και της αλληλοκατανόησης με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται ιστορικά γεγονότα».

Τέλος, η Κυβέρνηση αναφέρει πως «σήμερα με πλήρη σεβασμό στην Ιστορία, αλλά ξεπερνώντας τα πάθη του παρελθόντος, πρέπει να διδαχτούμε από την Ιστορία και να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό που βλέπουμε στο παρόν και στο μέλλον είναι οι άριστες σχέσεις ανάμεσα στους λαούς και τις δυο χώρες μας και εκείνο στο οποίο προσβλέπουμε είναι ότι υπάρχει πάντα περιθώριο για την εμβάθυνση και την ενίσχυσή τους».

ΠΗΓΗ: philenews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ