Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σούδα αποκλείστηκε από τους Κρητικούς λόγω χημικών Συρίας

20.07.2014 | 21:42
Με μηχανοκίνητη πορεία προς την πύλη της ναυτικής βάσης στη Σούδα στο Μαράθι, ολοκληρώθηκε ο διήμερος αποκλεισμός της Αμερικανικής βάσης από πολίτες, φορείς και συλλογικότητες.

Περίπου 200 -250 διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, συγκεντρώθηκαν νωρίς το βράδυ, ακριβώς έξω από την πύλη της βάσης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη δυτικά της Κρήτης.

Την προσεχή εβδομάδα, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν νέα τροπή, καθώς σχεδιάζεται εν πλω διαμαρτυρία με πλωτά σκάφη, τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το χώρο στο οποίο γίνεται η διαδικασία καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Ντοκιμαντέρ για τις αντιδράσεις των κρητικών από μεγάλα δίκτυα

Στο αποκλεισμό της βάσης βρέθηκαν ρεπόρτερ από το Euronews, το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο RUPTLY και από το RTL ενώ εκεί βρέθηκε και σκηνοθέτης από τη Γαλλία που γυρίζει ντοκιμαντέρ για τις αντιδράσεις των Κρητικών για τα χημικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της εν πλω διαμαρτυρίας με τα σκάφη που θα προσεγγίσουν το Cape Ray υπάρχει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αποστολή των σκαφών στα διεθνή ύδατα είναι σχεδόν έτοιμη και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες!

Η παγκρήτια κινητοποίηση άρχισε χθες το πρωί (δείτε εδώ) με προσυγκέντρωση στη δημοτική αγορά Χανίων και στη συνέχεια αποκλεισμό του δρόμου προς την αμερικανική βάση από τους διαδηλωτές.

Ο αποκλεισμός πραγματοποιήθηκε μετά τις Στέρνες, σε σημείο όπου ενώνονται τα δρομάκια που οδηγούν στις δύο πύλες, ώστε να είναι αποτελεσματικός και να αποκλείονται όλες οι πύλες από τον δρόμο που οδηγεί σε αυτές.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δεν επιτρέπονταν η διέλευση σε κανένα στρατιωτικό όχημα ή σε προσωπικό της βάσης, ενώ αντιθέτως επιτρέπονταν η διέλευση στους κατοίκους, εργαζόμενους και παραθεριστές της περιοχής, οι οποίοι ενημερώνονταν με φυλλάδια που μοίραζαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές.

Στο σημείο οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει τέντες για σκιά ενώ είχαν εγκατασταθεί βιολογικές τουαλέτες, είχε στηθεί μικροφωνική, και υπήρχε μέριμνα για τα σκουπίδια.

Στον αποκλεισμό συμμετείχαν επίσης και δύο ιστιοπλοϊκά καθώς κι ένα ψαράδικο, που έφτασαν στο Μαράθι από τα Χανιά μέσω θαλάσσης, εμποδίστηκαν όμως απειλούμενοι με συλλήψεις από το λιμενικό και δεν προσέγγισαν περισσότερο.

Στην περιοχή έγιναν ομιλίες αλλα και συναυλία το βράδυ ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ενάντια στα χημικά, διανυκτέρευσαν στην περιοχή.

Πηγή: Flashnews

Διαβάστε ακόμη:

Κρήτη: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την καταστροφή των χημικών της Συρίας


Καμμία πειστική απάντηση για τα χημικά της Συρίας και την Κρήτη - ΒΙΝΤΕΟΠρος τις ακτές της Κρήτης πλέουν τα χημικά της Συρίας! Τι σήμα έστειλε το πλοίο Cape Ray
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ