Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H στιγμή της διάσωσης των 21 προσκόπων στην Κύπρο

03.02.2019 | 18:25
Aντιμέτωπες με μία από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης ήρθαν οι αρμόδιες Αρχές χθες το βράδυ, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν την ομάδα των 21 προσκόπων που χάθηκαν στη δύσβατη περιοχή Μνήματα των Επισκόπων προς τον Άγιο Νικόλαο Στέγης.

Χθες, γύρω στις 6.15 το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ομάδα προσκόπων αποτελούμενη από 17 ανήλικα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών και τέσσερις συνοδοί, ξεκίνησαν από τις 2 το μεσημέρι από το Τρόοδος για να περπατήσουν το μονοπάτι της φύσης "Μνήματα των Επισκόπων", με προορισμό την Κακοπετρια. Η ομάδα των προσκόπων φαίνεται ότι λόγω των χιονιών, έχασε τον προσανατολισμό της και ζήτησε βοήθεια.

Από την πρώτη στιγμή, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για εντοπισμό τους, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και Μόρφου, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών, της Εθνικής Φρουράς, καθώς και εθελοντές.

Η ομάδα των προσκόπων γύρω στις 9.45μ.μ, σε χαράδρα στην περιοχή «Αρκάτζι του Πικρομηλουθκιού» στην τοποθεσία «Ατσουποκάμηλος» και μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο της Αστυνομίας με ασφάλεια στα ασθενοφόρα που τους ανέμεναν στην περιοχή Τροόδους και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια απολύθηκαν. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ