Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία "παίζει" με τους κινέζους για το αντιπυραυλικό σύστημα και το Πεκίνο νευριάζει

14.05.2014 | 00:01
Παρατείνει η Άγκυρα τις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία αντιπυραυλικής προστασίας με την κινεζική εταιρεία, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις ΗΠΑ και Γαλλίας για να αναθεωρήσει την στάσης και να ακυρώσει την κατ αρχή συμφωνία με το Πεκίνο.

Ωστόσο και η Κίνα δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια καθώς πέρα από τις πιέσεις διακρίνει τάσεις υποχώρησης της Αγκύρας η οποία δοθείσης ευκαιρίας έχει αρχίσει ανατολίτικα παζάρια με όλες τις πλευρές. Ηδη  θεωρείται βέβαιο ότι στην προσπάθειά της να εξευμενίσει τις ΗΠΑ επιτάχυνε την παραγγελία των δυο πρώτων F-35  στην Λόκχηντ Μάρτιν...

Το νέο στοιχείο είναι ότι το Πεκίνο από την πλευρά του προχώρησε σε αποδοκιμασία της  πολιτικοποίησης του θέματος, που προκύπτει από τις εντεινόμενες επικρίσεις των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας για τη συνεργασία της Τουρκίας με τρίτη χώρα - την  Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, κ.Hua Chunying, με παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι  αντιλαμβάνεται τη συνεργασία, ως αμιγώς εμπορική. 

Διαβάστε ακόμη:

Η Τουρκία "κοιτάει" τώρα για "μεταχειρισμένους" PatriotΤουρκική εταιρεία λέει ότι μπορεί να φτιάξει "εθνικό" αντιαεροπορικό σύστημα
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ