Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία πάλι φλέγεται!

31.05.2014 | 23:40
Για ακόμη μία φορά βρέθηκε στη δίνη οργιμένων διαδηλώσεων η Τουρκία, την ώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την "εξέγερση του Γκεζί", όταν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης "γεννήθηκε" το κύμα οργής και αμφισβήτησης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα, όμως από πολύ νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν αρχίσει να κατακλύζουν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Όλα αυτά, την ώρα που ο Ερντογάν είχε απειλήσει θεούς και δαίμονες, λέγοντας πως όποιος διαδηλώσει θα συλληφθεί. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, τον αγνόησαν κι έδωσαν βροντερό παρών στο κέντρο της πόλης.

Λίγο μετά τις 19:00 άρχισαν και τα επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αντλίες νερού, ούτως ώστε να διαλυθούν οι διαδηλωτές, χωρίς, ωστόσο, αυτό να γίνει πραγματικότητα, αφού συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι, όπως αναφέρει η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες πεοσαγωγές και συλλήψεις, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 76 συλληφθέντες διαδηλωτές, 17 από τους οποίους αναφέρθηκαν στην Άγκυρα.

Η Κωνσταντινούπολη θύμιζε από το πρωί περισσότερο... φρούριο παρά πόλη, αφού 25.000 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός πολέμου! Από τις τρεις το απόγευμα οι αρχές έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Βόσπορο, που οδηγούν από την ασιατική Κωνσταντινούπολη στην ευρωπαϊκή, ενώ ακόμη είχουν σταματήσει και τα δρομολόγια μετρό και λεωφορείων προς την πλατεία Ταξίμ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ